Vicy februar 12, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

**

Om Google Search Console

Google Search Console er et gratis, effektivt hjelpemiddel som tilbys av Google som brukes til å måle nettsteds søketrafikk og ytelse, det hjelper deg med å løse problemer og til å få nettstedet ditt til å komme fram i Google Søk-resultater. Det er en tjeneste som brukes som hjelpemiddel til å overvåke, vedlikeholde og feilsøke nettstedets tilstedeværelse i søkeresultatene på Google.

Hvorfor bruke Google Search Console?

Å bruke Search Console hjelper deg med å få inn mye informasjon angående nettsiden sin og søketrafikken dens. Du får informasjon som kan hjelpe deg med å holde nettstedet ditt synlig så raskt og så effektivt som mulig. Det kan brukes til å legge til sitemaps som er en oversikt over sidene på nettstedet ditt. Dette kan gjøres for å potensielt så raskere indeksering av nettstedet ditt, noe som kan være spesielt interessant for nye nettsted.

Dersom du bruker Search Console kan du sette opp varsler via e-post. Dersom dette gjøres så får du varsel på din e-post dersom noe skjer med synligheten til nettsiden din på Google. Dersom det blir oppdaget at det er fare for at siden din kan bli hacket eller om det er noe galt, som at siden ikke er tilgjengelig, vil du da få beskjed på e-post.

Å bruke internasjonal målretting er lurt å gjøre dersom du ønsker å nå ut i spesifikke områder, for eksempel om du ønsker å nå ut i Storbritannia er det mulig å gjøre dette i Search Console.

Noe annet som kan gjøres er å ta i bruk Crawl Errors for å få en oversikt over sider i nettsiden din som bør jobbes med for å få en bedre rangering i Google. Dette er et bra hjelpemiddel for å forbedre nettsiden din og få flere søketreff på Google.

Hvordan bruke Search Console?

Dersom du tar i bruk Google Search Console kan du oppnå mye mer publisitet da du har en større sjanse til å havne høyt oppe på Googles søke resultater som da gjør at folk lettere finner siden din og går inn på den. Ved å ta i bruk Search Console har du også muligheten til å velge et land som du vil ha som målgruppe for å nå ut til de som bor i det landet. Å desto mer informasjon du gir til Google desto bedre funker Search Console i forhold til å bruke informasjonen du har gitt til å nå ut til de målgruppene du ønsker å henvende deg til.

Google Search Console og Google Analytics

Da kan også koble Google Search Console og Google Analytics sammen for å få lagret data som kommer med i Search Console-rapportene. Du kan da også få tilgang til Google Analytics rapportene direkte fra koblingene til nettstedet ditt og nettstedslinkene i søkekonsollen. Dersom du gjør dette får du informasjon om resultat fra søketrafikken din. Da kan du blant annet se antall visninger av adressen til nettsiden som dukker opp når noen søker etter relevante søkeord. Denne kombinasjonen av data kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet for mest innbringende trafikk.

Hvem bør bruke Search Console?

Alle som har et nettsted bør bruke Google Search Console da dette er et effektivt hjelpemiddel.

Webutviklere kan dra nytte av Search Console i form av at den kan overvåke og løse problemer med oppslag som angår nettsiden din. Eksempel på dette kan være feil i strukturerte data.

Markedsførere kan bruke Search Console til å overvåke trafikken på nettstedet sitt, optimalisering av rangeringen deres og til å ta informere beslutninger angående utseende på nettstedets søkeresultat. Innenfor dette kan Search Console brukes til å påvirke tekniske beslutninger for nettstedet og gjøre markedsanalyser i sammenheng med andre Google verktøy.

Nettstedsadministratorer kan bruke Search Console til å enkelt overvåke eventuelle serverfeil ved nettstedet og eventuelt løse feilene i noen tilfeller, oppdage problemer med siden og eventuelle sikkerhetsproblemer. I tillegg kan det brukes til å sikre alt av justeringer eller vedlikehold som blir foretatt på nettsiden. Det hjelper til med å se til at dette skjer jevnt i forhold til søkeytelsen deres.

Bedriftseiere trenger ikke nødvendigvis å bruke Search Console selv, men det er alltid lurt å ha kjennskap til det. Det kan også være et hjelpemiddel som kan brukes for å få en oversikt i forhold til søkeord som angår bedriften din. Det kan brukes til optimalisering av nettstedet og hjelpe til med informasjon angående tilgjengelige funksjoner.

Alt i alt så er Google Search Console et hjelpemiddel som hjelper deg med å overvåke trafikken på nettsiden din og hjelpe deg til å få nettsiden din høyere opp på Googles søketreff.

Kilder:

https://support.google.com/webmasters/answer/9128668?hl=en

5 gode grunner til å bruke Google Search Console

**https://www.websitestrategies.com.au/top-10-things-to-regularly-check-in-your-google-search-console/