annikenheskestad mai 28, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelse med eksamen i digital markedsføring har vi jobbet med å ta Google sertifiseringer. Dette har vært utrolig lærerikt og spennende, og er noe vi absolutt kommer til å få utbytte av senere. I starten virket alt veldig omfattende og stort, men etter hvert som vi fikk startet med kursene løsnet det. Vi skjønte raskt viktigheten med å ta disse kursene for eksamen, da alt var relevant for hvordan vi skulle jobbe videre med eksamen. Hva vi har lært skal vi gå litt nærmere inn på nå.

Den første sertifiseringen vi startet med var i Google Garage, her var det 26 moduler som vi måtte gjennom før vi fikk en endelig eksamen på 30 spørsmål tilknyttet alt vi hadde lært i gjennom kurset. Det var til hver av modulene en film på mellom 30-40 min, hvor ble informert om ulike tema tilknyttet digital markedsføring. Det vi har lært innenfor dette kurset er blant annet analytics, epostmarkedsføring, mobilmarkedsføring, SEO, markedsføring via sosiale medier og merkevarebygging. I dette kurset har vi både vært igjennom teori, men også forstått dette i praksis da videoene har illustrert godt.

De andre sertifiseringene tok vi i Google Analytics Academy, her var det 5 ulike kurs vi tok. Det første var Google Analytics for beginners, deretter tok vi Advanced Google Analytics, Google Analytics for power users, introduction to data studio og Google Tag Manager Fundamentals. Disse kursene var litt mindre omfattende enn den første sertifiseringen, men også like lærerik. Vi fikk fikk et større innblikk i hvordan alt henger sammen, og ble forklart med gode eksempler, som bidro til noe vi kunne relatere det til virkeligheten.

Vi satt mandag – fredag i ca 8 timer for å fullføre disse kursene, så det er absolutt mulig å gjennomføre kursene på kortere tid enn oppsatt. Det viktigste er bare å jobbe konsentrert og gjerne snakke sammen å diskutere underveis. Etter alt arbeidet er vi utrolig fornøyd med å ha bestått, ekstra gøy var det også å få diplom med navnet vårt på til slutt. Vi er sikre på at vi kommer til å ha bruk for disse sertifiseringene i fremtiden, så gjør det du også!

Bilde hentet fra:

https://www.pexels.com/search/google/