harishadzic June 10, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Som en del av siste eksamen, var en av oppgavene mine å gjennomføre 6 kurs som Google har laget. I dette blogginnlegget tenkte jeg å reflektere rundt det jeg har lært av å ta disse kursene. Her skal jeg være så ærlig som mulig om hva jeg egentlig synes om kursene.

Relatert bilde

 

Du får fundamentet på plass

Dersom du ønsker å lære hvordan man skal bruke Google sine gratis verktøy mer grunnleggende og lære deg hvordan Google kan hjelpe din bedrift til å bli mer synlig som organisasjon eller en individuell person, samtidig som du får sertifikatbevis, så er dette stedet for deg. Har du et ønske om å lære enkle ting slik som hvordan du kan sette opp en annonse eller hvordan sette opp mål i Google Analytics, kan du lese deg frem på nettet eller se en enkel video på YouTube. Det er dette jeg mener med at du vil få en mer grunnleggende forståelse dersom du tar kursa slik at du bedre skjønner hvordan ting henger sammen enn om du skulle lest deg frem på nettet.

 

Enkelt å bruke, akkurat som Google

Alle kursa er enkle og man vil kunne navigerer seg raskt fram og tilbake hvis man skulle falle ut. Google har også utarbeidet disse kursene akkurat som om du skulle være et barn, de tar det langsomt og forsiktig slik at du får meg deg alt. Kursene består av videoer av forskjellige personer som forklarer forskjellige temaer. Det er stort pluss fra meg at de har brukt forskjellige personer på videoene slik at det ikke skal bli for ensidig og uinteressant, da kursene faktisk tar litt tid å gjennomføre. Videoene etterfølges av en avkrysningsprøve for å se om du har fått med deg det essensielle og om du har lært noe av det. Et lite minus fra meg angående disse avkrysningsprøvene er at det var for mange oppgavesett. Kursene var delt opp i mindre deler, såkalte «Assessments». Her skulle jeg ønske at det kun var bare en lengre avkrysningsprøve.

 

Hva har jeg lært?

Først og fremst har jeg fått grunnleggende forståelse av hvordan Google i sin helhet fungerer. Videre har jeg lært å sette opp annonser og benytte meg av analyseverktøy. Jeg har lært at man kan annonsere på en mer effektiv måte, da man har kunnskapen og verktøyene tilgjengelige. Dette blir mer effektivt ved at man kan annonsere basert på informasjon fra de foretatte analysene.

Alle kursene er også gratis, så det burde ikke være noe som stopper deg fra å ta kursene. I gjengjeld får blant annet du masse kunnskap, lærer å bruke nyttige verktøy og du kan skille deg ut fra mange andre.

 

 

 

The post Google sertifiseringer – hva har jeg lært? appeared first on Haris Hadzic – en blogg om digital markedsføring.