bettinamathiassen.com June 3, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelse med eksamen i varehandel, fikk vi i oppgave å ta enkelte Google-sertifiseringer for å oppnå enda bedre utbytte av eksamen. I hvertfall mener jeg det. Sertifiseringene vi gjennomførte omfatter:

  • Google Digital Garage
  • Google Analytics for beginners
  • Google Analytics Advanced
  • Google Analytics for Power users
  • Introduction to Data studio
  • Google Tag Manager Fundamentals

I all hovedsak gjennomførte vi 6 kurs, noe som tok litt tid. Jeg funderte i starten på om hvordan jeg i all verden skulle få tid til å gjennomføre alle sertifiseringene, samtidig som jeg hadde både jobb, forelesninger, trening og ellers eksamensskriving. Det fungerte egentlig veldig bra, ettersom jeg tok kursene på kveldstid før jeg la meg og ellers når jeg hadde tid. Det gikk imidlertid raskere å gjennomføre enn jeg trodde.

Men, jeg skal ikke kjede dere med oppramsing av hverdagen min, jeg skal reflektere over hva jeg har lært av å ta kursene. Etter min mening å bedømme har det vært relativt lærerikt. Jeg hadde ikke så ekstremt mye kunnskap om temaene fra før av, og ved å se på videoene samt testene på slutten fikk hodet kjørt seg litt. Jeg lærte blant annet at det er mulig å holde oversikt over adferden til brukerne til enhver tid, og hvor lite som skal til for at du kan forbedre enten virksomheten din eller nettstedet ditt ved hjelp av bare noen få justeringer.

Google Analytics gir deg imidlertid unike verktøy å jobbe med i form av gode tips og løsninger. Det gir deg i tillegg en god oversikt over forbedringspotensialet, og forståelse av nåværende situasjon for din virksomhet. Uansett hvilket mål du har satt deg, vil Google Analytics hjelpe deg på veien. Det er egentlig opp til deg selv om hvor seriøst du vil ta det. Om du faktisk setter deg litt inn i kursene og får med deg det som blir sagt på videoene, er sannsynligheten høyere for at du får mer utbytte av kursene. Jeg vil anbefale dette. Jeg har egentlig aldri vært særlig dreven da det kommer til å forstå diverse analyser, men jeg må si at etter disse kursene så har jeg fått en bedre forståelse og mine kunnskaper har blitt betydelig bedre. Jeg er absolutt ikke ferdig utlært, det blir jeg aldri. Jeg mener bare å si at Google Analytics har fått meg på god vei.