David Neegaard Ljung februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Google Power Search er et nyttig verktøy å benytte dersom man ønsker å finne frem til det man ser etter mer effektivt.

Hva er Google Power Search?

Et kurs man kan ta online helt gratis. Kurset består av 6 deler totalt. De fleste av oss benytter oss av Google daglig og det er ikke alltid like lett å finne frem til riktig informasjon når det finnes tusenvis av sider som popper opp når du søker.

Tips 1 Søke etter farge)

Noe jeg ikke visste jeg kunne gjøre før dette kurset var å sortere bildesøk på google etter farge. La oss si at jeg ser etter noe spesifikk. La oss ta en en bil som et eksempel. Jeg ser etter en viss type bil og skal ha den i rød. Da søker jeg opp bilen i google, trykker på bilder, deretter verktøy, velger farger og velger rød. Da for jeg opp bilen jeg har lyst å se på i fargen jeg har lyst å se den i.

Tips 2 Søke etter en bestemt tid)

Man har kanskje lyst å lese noe som skjedde for lenge siden. Noe som ble publisert for flere år siden eller på en bestemt dato. Det kan også være spennende og interessant å kanskje søke opp hva som skjedde i verden på bursdagen din. Her kan man også bruke verktøykassa i Google. Man kan for eksempel skrive Oslo i søkefeltet, detter verktøy, og velge tidsrom. Når som helst er satt som default, men man kan også velge i går, sist uke, sist måned, sist år og til slutt egendefinert datoområde.

Tips 3 Søke med et bilde)

Du har kanskje et bilde, maleri, tegning eller lignende som du ikke vet dets opphav. Dette er også en funksjon jeg ikke visste fantes før nå. Det er veldig enkelt du går på google og øverst til høyre ser du at det står bilder. Man trykker på den, deretter trykker man på søk med bilder som er et kameraikon så kan man laste opp et bilde der enten via nettadresse eller via en fil fra pcen.