philipj januar 20, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Graphiq er en nyetablert bedrift som etablerte seg i Oslo i 2018. Dette er en plattformtjeneste som ble etablert grunnet det store manglet på tilgjengeligheten av grafisk arbeid i Norge. Graphiq sin forretningsmodel fungerer slik at freelance designere kobles opp mot bedrifter, og tar i mot prosjekter som inneholder ulike typer grafisk design. Kundene sender inn prosjektforespørsler og blir matchet med den riktige kompetansen i form av en freelancer, innen 24 timer. For øyeblikket er de mer konkurransedyktige på pris enn andre bedrifter, og mer automatisert enn andre type byråer. Man slipper med andre ord mange steg i prosessen.

Graphiq har en strategi som fører til at kundene føler en redusert risiko når de bruker plattformen deres, dette kommer ved at freelanceren som matches opp med bedriften er tilgjengelig under hele prosessen og aktivt kommer med innspill slik at kunden er med fra A-Å. I tillegg til dette, så vil det være tilstede en prosjektleder som kontrollerer at alle prosjekter går som de skal, og at kunden føler seg sikker gjennom prosessen.

Men hvordan finansierer de dette?

Det Graphiq gjør er å ta en 10-30% prosentandel av prosjektsummen, og har gjentatte ganger bevist at vekstmodellen er fungerende. Siden kundene deres er bedrifter, vil 10-30% tilsvare en skapelig sum.

I emnefaget vekstrategi som vi hadde forrige semester, fikk vi i eksamensoppgave og lage en ekspansjonsstrategi for Graphiq basert på forelesninger vi hadde med gründeren, Jakob Palmers. De har enorme ambisjoner om vekst, og ut ifra det vi fikk høre og oppgaven vi skrev, så virker en etablering utenfor våre landegrenser veldig aktuelt i nærmeste fremtid. Vedlagt ligger lenken til Grapgiq sin hjemmeside, samt artikkelen fra etter de vant Creative Business Cup 2017.

https://www.graphiq.design/

https://shifter.no/creative-business-cup-jacob-palmers/graphiq-er-landets-mest-kreative-skal-utvikle-algoritme-som-hjelper-selskaper-med-a-fa-god-kjemi-med-frilansdesignere/103279