Simen Sollihogda mai 17, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Denne artikkelen er hentet fra en bloggdigital marketing institute. Jeg valgte å oversette denne fordi den tar tak i Grownth hacking på en relevant, men litt løsere måte. Den forteller også en fin historie om hvordan man kan gå fra null til hundre hvis man bare har kunnskapen og motivasjonen på plass. I tillegg avslutter den med å trekke frem punkter og konkrete eksempler på hvordan man kan bli bedre i Grownth hacking.

 

Grownth hacking, hva er det og hvordan kan det hjelpe deg?

 

Teknologien har de siste årene utviklet seg i et vanvittig tempo, det kommer det etter all sannsynlighet til å fortsette å gjøre. Dette skaper utfordringer for mange av de som jobber innen markedsføring og utvikling. Synergi er et typisk uttrykk som brukes svært sjeldent i daglige samtaler men som har blitt et aktivt begrep i markedsføring. «snackable content» og «Increasing returns» er andre eksempler som folk ofte ikke forstår hva er, fordi det er begreper som har dukket opp etter hvert som teknologi og kunnskap har utviklet seg med tiden.

Grownth Hacking – nok en gimmick?

Nei, Grownth hacking er ikke nok en fancy måte å beskrive noe banalt, eller et vanskelig begrep som skal lure folk, det er nemlig svært enkelt å forstå. Sea Ellis, grunnleggeren av Qualaroo og en av de store Grownth hacking gründerne, har dette å si:

Som en «Grownth hacker» er hver strategi man kjører, alle verktøy man tar i bruk og den daglige teknikken man utvikler viktig i dyrkingen av veksten man ønsker. Det er åpenbart at målet med Grownth hacking er å sørge for god vekst, men det fine med det er at det ikke er begrenset til særskilte tilfeller. Alle kan benytte denne metoden, uansett om du er en liten bedrift som nettopp har satt i gang, eller et stort selskap som ønsker å bli enda større.

Den digitale verden er en slagmark for markedsførere og aktører som ønsker å være et steg foran i det konkurransedyktige markedet. Det kan være mange utfordringer i nettopp dette slaget, penger og budsjetter, vanskelige mål, begrenset mengde ressurser og stor konkurranse. Det er ikke lenger nok med de gammeldagse metodene, det er viktigere enn noen gang at man er tilpasningsdyktig.

 

Er Grownth hacking erstatteren til digital markedsføring?

Grownth hacking er ingen substitutt for digital markedsføring, de er ikke så forskjellig fra hverandre, og er på mange måter knyttet sammen. Begge baserer seg på å tørre å eksperimentere, kreativitet og målbare data for å kunne måle progresjon.

I nye bedrifter kan Grownth hacking brukes i markedsføringen, mens større bedrifter kan bruke det på flere nivåer på tvers av bedriften. Grownth hacking og digital markedsføring utfyller hverandre da kunnskapen om disse ofte kan knyttes sammen. Det er ikke tilfeldig at et søk på LinkedIn gir treff på et stort antall profiler som omtaler seg selv som «Head of Grownth and SEO» eller «VP of Grownth and Analytics» som er titler som beskriver personer med en jobb innen markedsføring og vekst.

Grownth hacking og markedsføring deler de samme fundamentale prinsippene, og kan på mange måter måles på samme måte, slik som engasjement, salg og interesse. Hovedforskjellen er størrelsen på målene man velger å sette seg.

Markedsføring handler mye om å utvikle en merkevare og følge reisen til denne varen gjennom markedsføring og salg. En «grownth hacker» har for eksempel et mål om at nyheter eller en merkevare skal nå 50% flere mennesker. Enkelt sagt kan markedsføring bety mange forskjellige type mål som skal danne et grunnlag og nå generelle mål, mens grownth hacking handler om å skape spesifikke og oppnåelige mål som gir et satt resultat, altså vekst.

Grownth Study: Sophia Amoruso og Nasty Gal

I hennes yngre år beskriver Sophia Amoruso seg selv som en litt rebelsk «college-dropout». Hun forteller om utfordringer og problemer som ledet henne til å kjøpe Starting an eBay Business for Dummies hvor hun lærte å selge vintage klær under navnet Nasty Gal Vintage.

Amoruso brukte mye tid på kunderelasjon og leitet etter klær hun kunne selge på forskjellige steder, slik som gamle varehus. Hun brukte Google til å oppdatere seg selv på trender og hva hun skulle kjøpe og selge på nett. Hun fant modellere på MySpace til å vise frem klærne hennes og betalte de i hamburgere. Amoruso lærte at det var viktig å bruke deskriptive nøkkelord om klærne i titlene på artiklene hun la ut til salg, dette ga flere salg og ga kundene en bedre måte å se for seg hvordan klærne ville se ut.

Amoruso ble kastet ut av eBay da hun brukte nettstedet til å promotere sin egne nettbutikk. Fire år senere hadde hun tjent mer enn 100 millioner dollar. I dag har Nasty Gal kunder i over 150 forskjellige land, egne butikker i tillegg til nettbutikken som også har begynt å selge originale design. Sophia har også drevet effektiv personlig markedsføring, hun har gitt ut New York Times bestselgeren #GIRLBOSS, hvor hun både skriver om seg selv og sine erfaringer, samt en business guide for entreprenører som drømmer om en slik historie som Amoruso har levd. Så hvordan klarte hun nettopp dette?

 

Et godt utviklet produkt: Amoruso var smart i måten hun markedsførte både et produkt og stilen som medfølger. Dette gir kundene en følelse av solid markedsføring og at de kjøper mer enn bare klesplagget.

Testing og optimalisering: Amoruso analyserte klikk på produktene sine slik at hun visste hva som solgte bra og hva som ikke solgte bra. På denne måten kunne hun lære hva som ikke var populært og hvilke artikler som nesten aldri solgte og ta dette med seg videre når hun opprettet egen nettbutikk.

Brand utvikling: Amoruso har brukt sosiale medier for alt det er verdt for å bygge opp Nasty Gal merket. På Instagram og Facebook har hun til sammen 3 millioner «followers». Disse plattformene gir store muligheter til å anskaffe nye fans og engasjere de som allerede følger.

Kan jeg bruke Grownth hacking i mitt team?

Grownth hacking kan skaleres og modifiseres til å passe bedrifter og organisasjoner i alle størrelser. Om man skal starte en ny bedrift eller allerede har nådd store høyder har lite å si for bruken av Grownth hacking, metoden er svært tilpasningsdyktig.

  1. Det perfekte produktet: Analyser markedet du ønsker å konkurrere i og bruk denne dataen til å utvikle det perfekte produktet. Grownth hackere kaller dette for «product-market fit». Det er viktig å sørge for at det man tilbyr er så bra som mulig før man bruker det til å vokse.
  2. Sett målbare mål: En Grownth hacker sin suksess ligger i å kunne definere presise, målbare mål som hjelper deg måle generell vekst. Dette sørger for et skarpt fokus på det som er viktig og motivasjonen til å teste og forbedre måten man jobber på.
  3. Test fremgangsmåte: En sentral brikke i Grownth hacking er kreativitet og eksperimentering. Testing er viktig for å finne ut hva som funker og hva som ikke funker for deg. Gjennomfør enkle og målbare tester slik at man kan se på resultater og forbedre måten man går frem og jobber på.
  4. Analyser ytelse: Analyser er viktig data man samler på slik at man kan få et tydelig inntrykk av hva man kan forbedre og hva som funker bra. Denne dataen kan brukes på tvers av forskjellige produkter og forteller deg mye om kundenes oppførsel.
  5. Optimaliser: Det kan være behov for å tenke nyskapende, andre ganger kan det være nødvendig å bruke en gammel taktikk. Å prøve og feile er en viktig del av det å lære, tålmodighet er viktig, øvelse gjør mester.

 

 

 

 

This is a translation of https://digitalmarketinginstitute.com/en-eu/blog/growth-hacking-explained-can-benefit  All rights reserved https://digitalmarketinginstitute.com/en-eu