robingalstad mai 24, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei, i dette innlegget skal jeg ta for meg begrepet Growth Hacking. Jeg skal fortelle litt om hva det er og gi noen eksempler på hvor det er brukt tidligere.

Denne ukens artikkel skulle handle om “Growth Hacking”.
Til tross for at personen som skulle lære oss om “Growth Hacking” ikke hadde mulighet til å komme i forelesningen vår, skal dette innlegget fortsatt handle om dette.

Hva er så Growth Hacking?
Growth Hacking er en type strategi innenfor markedsføring for å tiltrekke flest mulige nye kunder til en lavest mulig pris.
Markedsføring via ulike kanaler kan fort bli veldig dyrt og mange vil derfor spare penger på nettopp dette.
Growth Hacking er et begrep som har oppstått i nyere tid hvor det er fokus på kostnadsfri vekst av brukere og kundene.

Det var først Sean Ellis som kom med uttrykket i 2010. Ellis hjalp til hos mange forskjellige selskaper med markedsføring og vekst, men når han skulle videre var det problematisk å finne en erstatter som kunne drive med denne Growth Hackingen. Det var ikke noe vanlig markedsføring så spesialiseringen måtte spesifiseres, derav stillingen Growth Hacker.

Eksempler
Et eksempel på Ellis’ growth hacking var da han hjalp Dropbox med start-up. For å få bli medlem i Dropbox måtte en venn allerede være medlem og invitere dem. De som inviterte fikk tilbake ekstra lagringsplass hos Dropbox.
Dette er et prakteksempel på Growth Hacking. Han fikk folk til å invitere venner og få lagringsplassen i gjengjeld. Flere vil ha mer lagringsplass noe som betyr at de vil invitere flere. Det at det kun var mulig å bli med via en invitasjon gjorde det også litt ekslusivt og folk ville bli en del av det. Synes dette er et veldig godt eksempel på Growth Hacking da det er kostnadsfri markedsføring og vekst.

Mye growth hacking går også ut på at folk sprer ordet for deg til venner og lignende. Patel tar Uber som et godt eksempel i artikkelen jeg har oppgitt nederst. Et eksempel på hvordan produktet blir markedsført utifra hvordan det fungerer. Hvis du drar til en venn en fredagskveld og de spør: “Hvordan kom du deg hit?” så svarer du “Jeg tok en uber.”
Dette er et godt eksempel på hvordan Growth Hacking fungerer i hverdagen og uten noe form for superdyre reklamer. Uten å markedsføre ekstra steder tiltrekkes det flere kunder da eksisterende kunder sprer ordet til dem som de tror vil ta nytte av det.

Hvorfor Growth Hacking?
Growth Hacking er en veldig smart strategi, spesielt hos nyoppstartede bedrifter. I nyoppstartede bedrifter kan budsjettet være ganske stramt og i markedsføring kan man som nevnt spare masse penger som er veldig nyttig andre steder i en evt start-up.
I en start-up vil hovedfokuset ligge på vekst og Growth Hacking er til for akkurat dette, vekst.
Growth Hacking kan også prøves ut hos mer etablerte selskap da det beste med det er de lave kostnadene noe som betyr lite å tape.
Vi har i dag tilgang på mange steder hvor vi kan drive med gratis markedsføring. Feks en egen blogg eller bli nevnt på andres blogger gir masse gratis markedsføring.

Kilder:
https://neilpatel.com/what-is-growth-hacking/