Minityret mai 24, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg hva betydningen av “Growth hacking” er, og hvordan de implementerer vekst strategier i arbeidslivet.

Growth hacking, går i hovedsak utfra fokuserte strategier for best mulig vekst for et selskap. Dette brukes ofte, i sammenheng med nylige etablerte selskaper, som ønsker en stor vekst, på liten tid. I denne sammenhengen, skal i utgangspunktet denne veksten, skje i tråd med et lavt budsjett.

Man kan definere det som, en strategi for å skaffe flest mulig brukere/kunder, samtidig som man bruker så lite penger som mulig.

Hvordan fungerer dette i praksis?

En Growth hacker, vil alltid ta høyde for studier/strategier for vekst for bedriften. Derfor er det viktig å analysere hvordan bedriften skaper økt kundestrøm, for å deretter jobbe mot å heve disse tallene. Mange nyopprettede bedrifter, tar ofte i bruk reklame som en form for Growth hacking. Denne reklamen er i hovedsak på ulike sosiale medier, og Google. Her betaler bedrifter for at sine betalte “ads”, kommer opp ved et nettsøk som inneholder tilknyttede ord. Du kan for eksempel se for deg at, når du søker på “fotballdrakter” på Google, vil alle nettsider du senere besøke inneholde masse reklame med fotballdrakter. Disse reklamene er skapt for å fange inn kunder som har en interesse for lignende produkter.

For å ha så lav kostnad av markedsføring som mulig, finnes det mindre kostnadsbaserte løsninger. Her kan man for eksempel se på blogg, sosiale medier konto og podkaster. Her er du da avhengig av å selv skape en interesse rundt produktet ditt, for å hente inn kunder. Dersom budsjettet til bedriften, ikke har rom for å betale for reklame, er dette veien å gå. Her er det viktig å være aktiv, og nyskapende. På sosiale medier, konkurrere du mot mange store bedrifter, og det er derfor det er viktig å skille seg ut. Samtidig er det også mulig her å annonsere konkurranser og lignende, som kan skape en større følgerstrøm til dine sosiale kontoer.

Hvordan implementerer bedrifter dette daglig?

Som nevnt over er det flere ulike måter å skape stor følgerstrøm til din bedrift. Det er flere store selskaper som har tatt i bruk denne form for markedsføring. Blant annet Dropbox, som sendte ut belønninger til sine kunder, dersom de inviterte andre inn. Dette er det også mange andre selskaper som gjør, en ny trend mange på sosiale medier bruker, er å få folk til å tagge og dele innlegg med sine følgere. Vanligvis vil dette inneholde en form for reklame for eget, eller andres produkt, med en tittel som “Tagg tre venner, lik bildet og følg, for en mulighet til å vinne”. Dette er en form for markedsføring som skaper økt interesse blant følgerbasen.

AirBnB er et annet eksempel, som brukte Craigslist for å identifisere et kundenettverk for rimelig leie av leiligheter og hus. Deretter ekspanderte de dette til å lage en egen nettside, samtidig som de hadde skapt denne massive interessen fra Craigslist. Her falt det inn utallige mailer, om hjelp til å finne rimelig leiligheter og hus, i andre land. Dette hjalp selskapet til å vokse frem til det det har blitt i dag.