arbenfera mai 24, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Denne uken har vi fått i oppgave å ta for oss hva growth hacking er, hvordan det fungerer og hva som er kult med det. Samtidig skal jeg dra et eksempel på et stort selskap som bruker dette aktivt.

Growth hacking, hva er det?

Sean Ellis er mannen bak begrepet growth hacking som er fra 2010. Dette er med andre ord ikke et gammelt begrep, samtidig som at det ikke er veldig mange som vet hva det betyr. Når man gjør et Google søk så kommer det naturligvis opp flere ulike annonser, og dette er da annonser som bedriften betaler for. De kjøper seg altså annonseplasser for å havne høyere opp på første side. De betaler ikke en fast pris, men etter hvor mange klikk annonsen deres får. Da er det store spørsmålet hvordan nyetablerte bedriften med begrenset budsjett klarer å konkurrere med de godt etablerte bedriftene som allerede er på markedet?

Growth hacking kan enkelt beskrives som en annerledes type markedsføringsmetode hvor man tenker litt utenfor boksen. I dagens marked så er konkurransen mellom bedriftene svært stor, og den bare fortsetter å øke. Markedet er også stadig i endring, noe som gjør at det bare blir vanskeligere å få den ønskede oppmerksomheten fra kundene. Derfor bør man som en nyetablert bedrift prøve å tenke utenfor boksen, og gjerne det man kanskje ikke er like komfortabel med. Samtidig så har ikke disse bedriftene rikelig med ressurser å bruke penger på, så det å komme med andre løsninger vil være avgjørende.

Growth hacking, hvordan bruke det?

Her velger jeg å bruke Instagram som et eksempel. Fotodelingsgiganten ble etablert i 2010, og med sine 150 millioner registrerte brukere så ses appen på som et av de største innenfor sosiale medier. Poenget med growth hacking er å finne de mest effektive knepene for å vokse raskt, noe Instagram har tatt godt i bruk.

Ved å ta i bruk growth hacking så er man nødt til å tørre å feile, samtidig som man må være kreativ. Det lønner seg heller å kjøre flere korte eksperimenter, enn bruke lang tid på en stor en. Tør man å feile, så vil det ikke ha noe å si i det lange løp ettersom man har brukt kort tid på eksperimentene, noe som vil være mindre tidskrevende og billigere enn et større et. I bunn og grunn så handler det om å finne et endelig eksperiment som er velfungerende.

10 Cost Free Growth Hacking Tips to Increase Mobile Conversions
Bilde hentet fra: neilpatel.com

Klarer man å teste, så tilpasse og gjenta så vil man kunne se verdien av å feile, like mye som det å lykkes.

Kilder:

https://www.fullstakk.no/growth-hacking

https://en.wikipedia.org/wiki/Growth_hacking