christinalundsten mai 24, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette innlegget skal jeg ta for meg hva Growth hacking er, og hvordan det fungerer. Denne metoden kommer til å være en av fremtidens ledende markedsføringsmetoder for start-up bedrifter for å oppnå vekst.

I følge optinmonster.com er dette definisjonen på growth hacking:

“A growth hacker is someone who uses creative, low-cost strategies to help businesses acquire and retain customers. Sometimes growth hackers are also called growth marketers, but growth hackers are not simply marketers.”

https://pixabay.com/no/illustrations/piler-vekst-hacking-markedsf%C3%B8ring-1229855/

Dette betyr at man kjører mange ulike tester gjennom mange forskjellige markedsføringskanaler.

Men det skal sies at det er mange tanker – og ikke minst spørsmål – om dette konseptet. Nå har jeg fortalt deg hva “growth hacking” er, men mange lurer på hvorfor akkurat denne metoden skiller seg ut innenfor markedsføring og hvorfor det er så viktig å lære om dette.

Hvorfor bruke tid på å lære deg growth hacking?

Growth hacking handler om å vokse mest mulig på kortest mulig tid, men det kan være veldig krevende for nye bedrifter å etablere seg i et marked hvor det allerede finnes store og veletablerte selskaper som allerede har trygge ben å stå på. Mange selskaper i dag kjøper seg annonseplass i ulike søkemotorer og summen som selskapene betaler kan ofte være opptil flere tusen kroner for ett klikk. Dette vil naturligvis ikke være mulig for helt nyetablerte bedrifter som både har lite midler og samtidig har en smal kundebase.

Ved bruk av Growth hacking kan man skape en vekstkultur i selskapet som kan gjøre det mulig å vokse enormt mye på bare noen få år. Hvem ønsker vel ikke dette?

Growth hacking er en holdning, et mindset og en måte å jobbe på. “Markedsføringspodden” med Even Ødegård og Eivind Bodding hadde besøk av Lars Bratberg fra Growthtribe. Bratberg forklarte i podcasten at denne type markedsføring var “en holdning og arbeidsmetodikk som er særlig prosessstyrt”.

I denne videoen forklarer Neil Patel hva growth hacking er.