Andrea mai 24, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Historie

Sean Ellis | Sean Ellis, who coined the term growth hacking,… | Flickr
Kilde: flickr

Begrepet «growth hacking» ble introdusert av Sean Ellis, grunnlegger og administrerende direktør for GrowthHackers. Begrepet dukket opp i 2010, da han var markedssjef i PayPal. Han prøvde å komme med en ny stillingsbeskrivelse – en etterfølger for seg selv. Mens han søkte etter sin erstatning, gikk han igjennom hundrevis av applikasjoner, men alle sammen beskrev en jobb for markedsførere. Men rene markedsførere kunne ikke gjøre denne jobben. Han trengte noen med kunnskap om litt av alt; programmering, data, produkt, markedsføring, og i tillegg ha et tankesett som fullt fokuserte på bærekraftig vekst. Så han endret på søknadsbeskrivelsen å lette etter hans egne ord etter “en person som har det sannen ord er vekst» (Growth with Ward).

Siden den gang har growth hacking tatt fyr, og flere bruker tittelen veksthacker eller vekstmarkedsørere om seg selv.

Hva er egentlig Growth Hacking?

«Growht hacking» eller veksthakking oversatt på norsk, er et paraplybegrep for strategier som kun fokuserer på vekst. Det blir som regel brukt i tidlig fase i oppstartsbedrifter hvor en trenger massiv vekst på kort tid, samt på små budsjetter. En veksthakker er en person som bruker kreative og rimelige strategier for å hjelpe bedrifter med å skaffe så mange brukere og kunder som mulig, ved å bruke minst mulig penger.

Her er en video som forklarer litt dypere hva en veksthakker er (basert på boken Growth Hacker Marketing av Ryan Holiday):

Kilde: Youtube

Ferdigheter til en veksthacker

En viktig del av jobben om en veksthakker er å jobbe raskt, og du må derfor være så uavhengig som mulig (Growth with Ward) Det vil dermed være viktig for en veksthacker å kunne programmere, håndtere data og design. Det betyr tvert imot at man må være ekspert på alt, men man må kunne forstå det grunnleggende for å kunne utføre den største delen selv.

Sean Ellis – the godfather himself

Er du ekstra interessert kan jeg anbefale deg å se videoen under, hvor Sean Ellis snakker om hvordan man gjør suksess med Growth Hacking.

Kilde: Youtube

-Andrea S.Isaksen

Kilde:
“Sean Ellis talks about the 3 stages of Growth Hacking Success” https://www.youtube.com/watch?v=i0nxESR9sFs

“Growth Hacking: Hva er det og hvordan kan Growth Marketing hjelpe deg?”
https://growwithward.com/what-is-growth-hacking/#what-is-growth-hacking

“Hva er: Growth Hacking”
https://optinmonster.com/glossary/growth-hacking/

“Sean Ellis, Wikipedia”
https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Ellis_(entrepreneur)