misha1811 juni 10, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hva er Growth Hacking?

Det er sikkert mange som ikke har hørt om growth hacking siden dette er noe som er relativt nytt. Det er et begrep for strategier som fokuserer på vekst og jobber alltid med å utvikle seg på kortest mulig tid. Growth hacking brukes innenfor vekst i bedrifter og deres markedsføring. Det er gjerne småbedrifter som nettopp har etablert seg og derfor trenger å vokse fort på en kreativ og kostnadseffektiv måte. Ved å ta i bruk en slik strategi skal alle verktøyene som tas i bruk være en sentral del av veksten. En av de positive sidene ved growth hacking er fleksibiliteten. Det betyr at det ikke har noe å si om man er godt etablert eller ny på markedet. 

Hvordan funker Growth Hacking?

Growth hacking innebærer å tenke utenfor boksen. Det er viktig å være kreativ og tenke på andre muligheter som ikke er på markedet. Man må følge med på markedet konstant og være oppdatert på dagens nye trender innenfor digital markedsføring, da det er her de vil treffe flest mulige potensielle kunder og skape engasjement rundt produktet.

Mange startups bruker Dve McClures «Pirate Funnel» som en oppskrift på vekst. Dette er anskaffelse, aktivering, oppbevaring, henvisning og inntekter. Andre inkluderer bevisstgjøring som en sentral del av growth hacking. Uansett er poenget å få trafikk og besøkende, gjøre besøkende til brukere og beholde disse brukerne som fornøyde kunder.

Det mest optimale i denne sammenhengen er å produsere et produkt som er nødvendig, og villig til å kjøpe det. Slik vil man sikre vekst ved at produktet er nødvendig, og dersom produktet er bra vil det automatisk markedsføre seg selv. Dette skjer ved at kunder anbefaler produktet videre på ulike plattformer og til bekjente.  Slik kan et selskap komme i gang med veksthacking.

Dette er en kostnadseffektivt måte å markedsføre på. Growth hacking bruker kundene for å vise frem og sende budskapet om produktet. Dette er en billigere alternativ enn å reklamere produktet gjennom Facebook og Google.

Noen kjente eksempler på
vellykkede Growth hacking kampanjer er:
  • Dropbox, som belønner eksisterende brukere for å
    invitere nye med ekstra lagring
  • Airbnb- brukte Craiglists for å finne og
    markedsføre for folk som lette etter rimelig overnatting

Kilder:

https://medium.com/inligo/growth-marketing-hva-er-det-de2d8d044078

https://www.fullstakk.no/growth-hacking