Libana3012 mai 23, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hva er en veksthacker?

En veksthacker er noen som bruker kreative og rimelige strategier for å hjelpe bedrifter med å skaffe seg og beholde kunder. Noen ganger kalles veksthackere også vekstmarkedsførere, men veksthakkere er ikke bare markedsførere. Alle som er involvert i et produkt eller en tjeneste, inkludert produktledere og ingeniører, kan være en veksthacker.

Veksthakkere har en tendens til å være obsessive, nysgjerrige og analytiske: Veksthacker fokuserer utelukkende på strategier relatert til å vokse virksomheten. De antyder, prioriterer og tester innovative vekststrategier. De analyserer og tester for å se hva som fungerer. Den ideelle veksthacker vet hvordan man kan sette vekstprioriteringer, identifisere kanaler for kundetilgang, måle suksess og skalere vekst.

Hvordan starte med veksthacking

Slik kan et selskap komme i gang med veksthacking. Først av alt, lag ditt produkt og test for å sikre at folk vil ha det, og er villige til å betale for det. Dette vil hjelpe deg med å samle inn data, slik at du forstår de viktigste kjøperspersonligheter og kan målrette vekstmarkedsføringstaktikker deretter.

 

HVORDAN BRUKTE AIRBNB VEKSTHACK?

 

Craigslist veksthack

 I oppstartsfasen , alle som brukte  Airbnb kunne kryssliste på Craigslist med ett klikk, Airbnb hjalp ved å fylle ut alle Craigslists-skjemaer med en ‘bot.’ Hacken krevde noe teknisk gnarl for å utføre, men det var perfekt for dette tidlige stadiet. Teamet så også ut til å lete etter alle lister over fritidseiendommer som er oppført på Craigslist, og e-postet eierne til liste også på Airbnb. 

 

kilder:

https://www.quora.com/How-does-Airbnb-use-growth-hacking

https://blog.hubstaff.com/growth-hacking-strategy-examples/