kristian_ostlie mai 8, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Onsdag 9 mai starter Helly Hansen Skagen Race. Regattaen har over 150 påmeldte båter i år, hvor mange av seilerene er vellykkede i næringslivet. Mange av de tar seg fri fra Onsdagen før Kristihimmelfart hvert år for å seile. Hvorfor gjør vi det? 

MASITO i godt driv

MASITO i godt driv

Hvorfor seiler så mange?

For de som ikke seiler kan regatta seiling virke som ett rotete kaos på sjøen, hvor alle båtene peker forskjellige retninger uten mål og mening. For oss som er midt i det er det en harmoni. Avkobling. Lading av batteriene. Seilingen gir også mye mer. Det er teamarbeid i praksis. Hvis en ombord ikke gjør jobben sin oppnår ikke båten maksfart. Det er taktikk, strategi, psykisk og fysisk. Regatta seiling krever at hele mannskapet er 100% på hele tiden. Det inneholder konstante endringer. De forskjellige aspektene av seiling er mange av de samme som kreves for å lykkes i næringslivet. Dette kan være en av faktorene for at mange av seilerne seiler.

 

Det er altså flere som tar seg fri for å seile i disse dager. Jeg gjør det selv så ofte jeg har mulighet. Det gir en mulighet for å koble av, samtidig som jeg har muligheten til å praktisere en idrett med mange aspekter. Seiling anbefales for alle!

 

Her kan du følge Helly Hansen Skagen Race, eller på Facebook. Båten jeg seiler på kan følges her.

The post Helly Hansen Skagen Race appeared first on Kristian Østlie.