zarafazal mai 12, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

For dette blogginnlegget fikk vi i oppgave om å oversette et engelsk innlegg til norsk. Jeg valgte da innlegget av Hiten Shah: Hvordan bygge et mer fra bunn av fordi dette var noe jeg mente var relevant med tanke på eksamensoppgaven vår.

Oversettelse:

Leo Widrichs skrev to til tre gjesteblogginnlegg hver dag i løpets av hans første måned som medstifter av Buffer.  I januar 2011 ble han en del av selskapet, og i april hadde han klart å få merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. Innen ni måneder hadde de registrert seg over 100.00 brukere.

Folk forklarer det Leo gjorde for ulike ting som «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre det ting som ikke skaleres», men de ser ikke det i sammenheng med det store bildet.

I løpet av ni korte måneder klarte Leo å bygge om Buffer til et meningsfylt merke!

Viktigheten rundt merkevare

«Du har bygget et merke når du har skåret ut et stykke folks hjerner.»

Tenk på hvorfor Amazon er så vanedannende – de har en del hjernen vår. Når vi tenker på vårt neste kjøp, dette kan være hvilket som helst produkt, hvor vår første tanke er å gå på Amazon og få det til den laveste prisen. Jeg vet jeg kan gå inn på appen, trykke to ganger og ha den hjemme hos meg om to dager.

Tidligere betydde det å bygge et merke at du begynte å få direkte, uattribuerte besøkende som kom til nettsiden din. Dette er da personer som besøker nettsiden din uten grunn, bortsett fra at du har hugget ut en liten del av hjernen deres. De hadde en tanke, og det utløste da en reaksjon, hvor de da valgte å gå rett inn på nettsiden din.

Langsiktig betyr dette at merkevaren din sprer seg. Folk tenker på deg, fordi du har en plass i deres hoder, dermed betyr det at de vil snakke videre om deg og fortelle dine venner.

Derfor er det viktig å bygge merkevaren din. Det er det som får deg bort fra tredemøllen med å «gjøre ting som ikke skaleres» og hjelper deg mot virkelig vekst.  

For å bygge merkevaren din fra bunn av, trenger du to ting: noe nytt og repetisjon.

Nyskapning

Nyskapning: kvaliteten på å være ny, original eller uvanlig.

Siden 1999 har 37signals blogget om; hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker på hvordan de skal bygge sin virksomhet videre. Det var svært uvanlig da de først startet. Ingen andre delte hvordan de balanserte produksjonen av varer med rådgivning, eller hvordan de gjorde A/B – tester for Saas – virksomheten deres.

De er plakatbarn i Saas for nyskapning rundt merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

Slik definerte vi nyskapning for merkevaren vår tidlig KISSmetrics:

Vi vil dele alle og alles markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det er av høy kvalitet og virkelig nyttig.

Vi definerte vår merkevare ved å være nyttig, og det medførte at vi gjorde Twitter – kontoen vår skulle da være stedet for markedsførere å lære mer om analyse. Over tid vokste vår Twitter til 200.000+ mennesker, alle 100% organiske, uten å bruke en krone.

Slik definerte Leo nyskapningen for Buffer’s merkevare:

Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten buffer.

Over tid injiserte de mer nyskapning i merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet og deres radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde nyskapningen frisk og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merke, kan du ikke bare snakke om nyskapning. Du må faktisk praktisere det og skape en ny opplevelse for mennesker.

Repetisjon

For å lage en plass i hjernen til noen, må du komme i hodet på dem om og om til du er der for å bli. Du trenger repetisjon.

«Innholdet» i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

Innhold kan være en tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Kraften i innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et individuelt stykke innhold, og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som skaper merkevaret.

Når Leo snakker om sin gjestebloggingsstrategi, understreker han viktigheten av å «velge kvantitet fremfor kvalitet.» Sett annerledes:

Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer merkevaregentagelse.

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt og holdent rundt hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte fokus på repetisjon og la ut over 150 gjesteposter, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet angående beste måten å bruke Twitter på.

På Quick Sprout bygde vi et merke gjennom min medstifter Neil Patel. Vi satte nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidefeltet til bloggen, på hans Twitter, på hans personlige nettsted og mer. All den repetisjonen legger opp til å gjøre et minneverdig inntrykk, hvor man da legger av en plass i folks minne.

Flere eksempler på repetisjon som hjelper å bygge merkevaren

Hos AdEspresso drikker hvert lagmedlem espresso i deres bilde. De bruker også de samme bildene på tvers av Facebook- og Twitter-profilene sine.

Medstifter Armando Biondis ord er det «frekvensen med lav intensitet som bygger merkevare og tillit», og han forklarer det som grunnen til at gikk fra 0 til $ 1 million i årlige gjentatte inntekter.

På ReadMe legger de ugleoppstarts maskotten sin overalt på nettstedet, de bruker den i alle sine sosiale medier og kommunikasjon med kunder, og de har det over hele kontoret. De gjør det også morsomt.

For grunnleggeren Greg Koberger betyr gjentakelsen at «kundene våre kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes.»

Den beste måten å bygge et merke på starter med deg

Når du begynner fra bunnen av, er du det beste merket du kan bygge for din virksomhet. Dette er reglene som fikk folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merker og selskapets merkevarer fra bunnen av.

  • Nyskapning er basert på det som inspirerte deg til å starte virksomheten.
  • Tidlig av, repetisjon lett fordi du kan gjøre det mot deg selv og historien din. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen rundt deg, og du vil begynne å sitte i folks minner. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyskapning kan du lage mer og mer plass i folks hoder.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig på deg og din virksomhet. Fordi de tenker på deg, snakker de om deg og deler produktet ditt med vennene sine.

Å bygge et merke handler om mer enn å gi ut gratis swag med logoen din. Det handler om å lage historier. Produktet og firmaet ditt eksisterer for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som trengs å gjøre, er det mange verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften og produktet ditt i minnene til kundene dine. Brand er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Kilder: