Kiki Jacobs mai 18, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Har du oversikt over hvor mange brukere som er på din nettside daglig? Vet du hva dem gjør der inne, og eventuelt hvor i kjøpsprosessen kundene dine faller fra? Har du oversikt over hvilke av de plattformer du bruker som faktisk gir best profitt? Dersom noe av dette gjør deg usikker, bør du lese dette innlegget.
Som markedsfører er det helt essensielt å vite hvilken målgruppe du har, og hva dem ønsker. Google Analytics kan hjelpe deg med å få ett overblikk over nettopp dette. Ved å ha denne oversikten gir dette deg en unik mulighet til å vite hvor du skal legge energien din til å forbedre dine plattformer.

Google Analytics, hva er egentlig det?
Hovedmålet for dette verktøyet er at det skal gi deg en oversikt over hva dine forbrukere gjør inne på nettsiden. Verktøyet gir deg muligheter til å måle, spore og rapportere trafikk inne på en nettside. Google Analytics oppdateres stadigvekk med nye muligheter for å måle trafikken, i takt med at internett vokser. Dermed vil du som bruker få muligheten til å måle omtrent det du kunne tenkt deg. Ved å måle og spore det forbrukeren gjør, gir det deg som nettsidedriver en unik mulighet til å utarbeide og forbedre nettsiden ut i fra det forbrukeren ønsker.

Hvordan kommer jeg i gang med Google Analytics?
Det å komme i gang med dette verktøyet er veldig enkelt. Du oppretter en bruker her. Her får du stegvis en innføring på hvilken informasjon dem trenger av deg og din nettside for å kunne ta i bruk deres tjeneste. For å få muligheten til å spore trafikken som er inne på din nettside, må du koble disse opp mot hverandre med en sporingskode. Synes du det er vanskelig å forstå hva du skal gjøre ved å bare følge nettsiden? Da anbefaler jeg å se følgende video, denne gir deg en visuell stegvis innsikt på hva du skal gjøre for å komme i gang.

Hvorfor skal jeg bruke Google Analytics?
Som jeg allerede nevnte innledningsvis gir dette verktøyet deg muligheten til å både kartlegge målgruppe men også hva forbrukeren gjør inne på nettsiden. Dermed får du muligheten til å forbedre og endre kjøpsopplevelsen dersom du ser at mange kunder faller av underveis. Det er ulike grunner til dette, og så lenge du har målt hva som går galt kan du faktisk endre det.
Det som også er en stor fordel med dette verktøyet er at du kan koble det til så mye mer enn bare nettsiden din. De aller fleste bedrifter opererer på ulike digitale plattformer. Inne på Google Analytics kan du blant annet opprette ulike dashboards, eksempelvis en per plattform. Dette gir deg en oversikt hvilken av plattformene du benytter deg av som gir deg best avkastning, og hvilken du bør vie litt ekstra tid til. Uten ett målingsverktøy vil man aldri kunne være helt sikker på om markedsføringstiltakene man praktiserer lønner seg for sin målgruppe (Idium).

Referanseliste
Google analytics – opprette bruker Lest av: 18.05.21
Google analytics – første stegene video Lest av: 18.05.21
Idium, “Hvorfor bruke google analytics?” 01.04.20

The post How to | Google analytics for nybegynner first appeared on Kiki Jacobs.