monicafayad mars 8, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Som folk sier: long time no see!

Beklager, men jeg blir mer ivrig til å skrive om ting når noe virkelig fanger min oppmerksomhet. Dette kan høres litt ironisk ut, men det som har fanget oppmerksomheten min på denne 8. mars (gratulerer til alle kvinnelige lesere) var denne kvinnen som jeg identifiserte meg veldig mye med, og jeg er sikker på at du også vil: Jeanette Dyhre Kvisvik

Hvorfor relaterer jeg meg med henne?

La oss korte ned historien: jente fra Brasil, begynte med jusstudier i sitt hjemland hvor hun også kom nærmere juss i praksis, på grunn av to forskjellige internships. Elsket teorien, hatet virkeligheten. Fra det du hører om brasiliansk politikk der ute, så kan du forestille deg hvordan min erfaring med å komme i kontakt med det folk kaller for “Governmental Relationships” var… Ja, du kan ta en pause for å le her.

Jeg ga opp hele greien og flyttet til Norge i 2014 for å studere sminke, noe jeg brenner for. Jeg snakker ikke om denne «kontur med 10 lag med produkter på ansiktet ditt» YouTube-trenden, men sminke som virkelig fremhever individers egen skjønnhet og bidrar til deres selvtillit. Jeg snakker også om teater- og spesialeffekter sminke som gjør skuespillere til å se som noen andre, slik at de kan gi liv til deres karakterer. Men herregud, du er ikke her for å lese om sminke.

Kampen er, og har vært den samme i årevis, det å finne selvtillit for å se på meg selv som en (kanskje kliché) “strong and independent woman”, noe jeg vil være. Hvordan vil folk ta en person som kom fra en helt annen bakgrunn, utdanning, og hoppet med fallskjerm inn i en sminkeverden alvorlig? Og hun ønsker også å jobbe med digital markedsføring? Seriously…

Ledelse på høye hæler

Det å høre Jeanette Dyhre Kvisvik i dag var ikke bare en inspirasjon, men noe som ga meg bekreftelse på at jeg er på rett vei. Jeanette startet som advokat, men jeg antar at hun var altfor kreativ til å bli “styrt” av hva andre allerede har bestemt seg for mange år siden. Jeanette har tidligere vært ansvarlig for et selskap som nesten gikk konkurs, så forandret hun retning, bygget opp ting igjen, og nå driver hun sin egen verden som CO-grunnlegger i tre forskjellige selskaper (VILLOID, Sixbondstreet.no og Liquid Barcodes AS). Hun er rett og slett et levende eksempel på at kvinner kan være og gjøre det de vil.

VILLOID var et av temaene på dagens agenda. Oppsummert, opprettet selskapet en nettside der folk kan kjøpe moteartikler fra ulike digitale influencers og designere, enten via VILLOIDs nettside eller app. Kanalen gir deg tilgang til varer valgt av eksperter i bransjen, noe som ikke bare gir deg mulighet til å kjøpe moteartikler, men også til å bli inspirert og eventuelt prøve nye stiler.

Det mest fantastiske er at, ved å koble folk og influencere/merker de beundrer sammen, konverterer VILLOID hele nettverket til profitt og vokser fra å være en markedsplass til en berømt online motebutikk.

Jeanette har ikke bare endret veien karrieren hennes tok, men hun har også vist at konsekvensene av å prøve mange forskjellige ting kan være svært positive. At hun har bakgrunn i andre bransjer, hennes erfaring som advokat og de uventede forandringene som endte opp med å skje, er de faktorene som har ført henne til den hun er og til stillingen hun har. Denne kvinnelige lederen er en av kvinnene som inspirerer andre av oss til å fortsette å gjøre det vi tror på. Du er vakker, men det betyr ikke at du ikke kan være smart også. Du har en bakgrunn i en bransje, noe som ikke betyr at du ikke kan rocke en annen. Hvorfor ikke være den kvinnen som kombinerer mote med høyteknologi… og lykkes.