jklemets januar 19, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

3D-printing. En ny teknologi som de flesta har hört talas om, även jag själv, men det var inte förrän jag satt i en föreläsning om digital marknadsföring som jag faktiskt började tänka på hur mycket 3D printing kan skapa. Efter några Google-sök och Youtube-vidoer blir jag både lite rädd för framtiden, men jag ser samtidigt hopp för framtiden.

 

Tack vare 3D-print kan man skapa proteser till kroppsdelar, man kan bygga hus, skor, kläder – vad som helst i princip, och det är just det som är grejen. 3D-printing kan ju kanske också skapa vapen, droger och mediciner. Vad kommer att hända om en privatperson kan skapa allt detta i sitt egna vardagsrum? Vad kommer att ske med det samhället vi ser och lever i, idag?

 

Jag har 100 frågor, och de flesta svaren, de kommer nog med tiden.