nira002 juni 2, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Digital strategi er en plan som bruker digitale ressurser for å oppnå ett eller flere mål. Med teknologi som endrer seg i veldig raskt tempo, har institusjoner mange digitale ressurser å velge mellom basert på hva deres overordnede mål er. Typisk en plan som hjelper bedrifter, institusjoner og merker.

Verden blir stadig mer digitalt og for å overleve som en bedrift må man tilpasse seg endringene som forekommer. En bransje som har hvert i en stor endring på kort on lang tid har hvert markedsføring. Vi ser stadig færre fysiske reklamer (mennesker som deler ut forskjellige ting, plakater osv), noe som har tydet på at bedrifter og institusjoner har fått opp øynene for de digitale mulighetene i markedet.

Ved å se på statistikken til SSB, ser vi at forbrukere den dag i dag har store muligheter til å skaffe seg digitale verktøy. Med det sagt, så vil en slik vekst føre til noe vi ser tegn av i dag der alle går med hode ned i telefonen. Det store tilbudet innen elektronikk har også ført til at sosiale medier over tid har nesten hatt monopol på digital markedsføring, noe vi kan se ved å kikke på Google og Facebook. Dette har åpnet opp for en helt ny bransje innen markedsføring, med nye måter å nå frem til kunder på.

Så, hva er viktig med digital startegi?

Strategi i seg selv er en plan en person, bedrift eller en organisasjon legger for å nå et mål.

Mål og strategier – Norges Skogeierforbund
https://www.dig2100.no/wp-content/uploads/2020/06/COLOURBOX_SAMPLE4013924.gif

Når det gjelder digital strategi må man først å fremst drøfte over dagens situasjon, og hva deres ønskede utfall skal være. I dagens marked finnes det utallige muligheter for å markedsføre seg, enten betalt (Facebook annonser / Google Ads) eller ubetalt (SEO, e-post osv), men spørsmålet er, hva skal man velge?

Betalte annonser (Facebook / Google)

Facebook og Google, har over flere år bygget opp en utrolig godt system for bedrifter å markedsføre seg gjennom, men dette er heller ikke kostnadsfritt. Med flere millioner bruker på Facebook og Google har det aldri vært enklere å markedsføre seg selv på en og samme plattform, og med brukervennlige verktøy for enhver person og pristilpasningssytemene de har innebygd, hjelper de flere små firmaer med å komme frem med budskapet sitt.

Uansett om annonsering i dag er ganske enkelt, må man fortsatt ha en plan/startegi å gå etter. Som sagt så finnes det utrolig mange bruker på disse plattformene, og for å få best utbytte for pengene handler det om identifisere din målgruppe, og rette dine annonser direkte mot dem ved hjelp av Facebook og Google sine algoritmer.

Ubetalte markedsføringskanaler (SEO og e-post)

  • SEO – Organisk søking
    • SEO markedsføring handler om å fremme stikkord som forbrukere mest søker på for å prøve å løfte opp siden din uten hjelp av annonsering. Som for eksempel hvis du selger klær kan stikkordene være: Hettegenser, t-skjorte, casual genser osv. Du har sikkert lagt merke til at når du søker på noe på Google, så ender du opp med å bla forbi alle ads i starten, og velger heller den første vanlige linken som kommer opp. Vel, du er ikke alene! SEO markedsføring vil definitivt være den beste formen for ubetalt markedsføring
  • E-post
    • for mange virker e-post markedsføring som en døende form for markedsføring, men tvert imot kommer mye av inntektene til flere nettbutikker fra nettopp denne kanalen. E-post markedsføring er gratis og man når ut til en bestemt målgruppe som selv har valgt å abonnere på din side. Her kan man følge opp med nyheter og mer, helt gratis.

Så, viktigheten her er å sette seg inn i strategien sin, og de forskjellige resursene man har før man foretar seg noe som helst. Og hvis noen av dere lurer på hvilke av disse annonseringsformene dere burde bruke, så er svaret enkelt. Varier mellom alle for å få maksimalt med utbytte!