anettebjorneby februar 7, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

For tiden har det vært mye snakk om AR, og hvordan det vil påvirke hverdagen din fremover. Men hva er det egentlig?

AR er en forkortelse på begrepet augmented reality, også kalt utvidet virkelighet på norsk. AR er en type teknologi som kombinerer den virkelige verden med virtuell data. Med AR vil man kunne legge til virtuelle elementer til den virkelige verden. Teknologien gjør det mulig ved hjelp av en smarttelefon eller et nettbrett å se for seg objekter som egentlig ikke er der.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Augmented-reality.jpg

Bedrifter har allerede begynt å benytte seg av denne type teknologi for å markedsføre deres produkter. Ikea har allerede utviklet en app som gir deg mulighet til å oppleve og utforske hvordan de ulike møblene vil fungere i for eksempel hjemmet. Appen er såpass nøyaktig at du kan se teksturen i tekstilen og at lys og skygger reflekteres på møblene.

I løpet av noen år vil denne teknologien gjøre det mulig for deg å kunne ta på kontaktlinser som både filmer og vil fungere som en skjerm for deg. Disse kalles biotiske kontaktlister og finnes allerede. Den dagen du kan velge å bruke disse kontaktlinsene er ikke smarttelefoner så smarte lenger.

Det skjer mye spennende innen AR teknologien, og en gang i fremtiden vil det bli en naturlig del av hverdagen vår – enten vi vil eller ikke.

Kilde:
https://www.dn.no/teknologi/morgendagens-naringsliv/vr/ar/alt-du-trenger-a-vite-om-vr-og-ar/2-1-314660
https://helt.digital/nar-det-uvirkelige-blir-virkelig/
https://www.ikea.com/no/no/about_ikea/newsitem/pm_ikea_places
https://egdeconsulting.no/digital-innsikt/ar-og-vr/