norabhodt May 24, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Torsdag 23. Mai hadde vi besøk av Camilla Visjø fra Inbound Group. Camilla lærte oss om hva inbound marketing er, og hvordan de jobber. Jeg synes Inbound Marketing er veldig spennende og vil derfor prøve komme med en kort oppsummering og hva jeg har lært av denne forelesinga.

 

Hva er inbound og outbound marketing og hva er forskjellen?

Outbound Marketing er kjent som oppmerksomhets krevende markedsføring. Det er markedsføring som ikke nødvendigvis dekker et spesifikt behov slik Inbound er bygget opp. Ofte brukes Outbound i tradisjonelle kanaler sånn som radio, TV og telefon.

Outbond Marketing er selger-fokusert markedsføring hvor du som selger tar initiativ.

Inbound Marketing handler mer om å trekke til seg folk som ønsker hjelp. De har som regel et problem som de ønsker å fikse og ut ifra det søker de etter de som har mulighet og kompetanse til å kunne gjøre dette. Et eksempel på dette kan være” jeg har vondt i halsen”. Tofu- Hjelpe folk til å identifisere årsaken til et problem
MOFU- hjelpe med å finne en løsning

BOFU- hjelpe folk til å forstå
at du har den beste løsningen

Inbound Marketing fokuserer mer på kundene, enn det Outbound Marketing gjør.

Inbound- metodikken, hva er det?

Inbound- metodikken består av fire steg. Tiltrekke- konvertere- selge og begeistre.

  1. Tiltrekke – Man benytter en kombinasjon av søk, innhold sånn som websider, artikler, blogg og sosiale medier for å tiltrekke potensielle kunder (fremmede) til sine nettsteder.
  2. Konvertere – Gjennom landings sider med fristende innholdstilbud (e-bøker, rapporter, videoer, webinarer, tilgang til applikasjoner eller gratis konsultasjoner) får man besøkende potensielle kunder til å legge igjen sin kontaktinformasjon og slik” konvertere” til leads.
  3. Selge – Målrettet og spisset oppfølging av registrerte leads basert på brukerdata. I starten kan oppfølgingen være automatisert og basert på å levere verdifullt innhold, skreddersydd til personens profil, på jevnlig basis. Når den potensielle kunden viser en digital atferd som tilsier at de er klare til å bli kontaktet, vil salgsavdelingen ta over prosessen med personlig oppfølging frem til vedkommende har blitt kunde.
  4. Begeistre – Fortsette å levere verdi ut over bedriftens produkter og tjenester, ved å tilby innholdsprodukter som matcher kundens profil og interesser. Dette har som mål å bidra til å gjøre kunden til en ambassadør for bedriften, som deler og omtaler ditt innhold og dine produkter/ tjenester i sosiale medier og med venner og bekjente.

Denne dataen er hentet fra https://blogg.markedspartner.no/hva-er-inbound-marketing

Til slutt vil jeg takke Camilla for en veldig lærerik og spennende forelesing. Jeg synes det var gøy å følge med og lære masse. Inbound marketing er et utrolig spennende tema.

Kilder:

https://docs.google.com/presentation/d/1-O0sfoFIAS-ZqS6JEg4D0Y6MU3cgBvdG9EFq8lSauxk/edit?fbclid=IwAR0dx4jWQLWFGucSieE6MJNBYCOHMfNRezu5v8GbGtoIVWltYk9FiUNaNqI#slide=id.g4b0641c74e_0_103

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-inbound-marketing

Camilla Visjø, Inbound Group