Libana3012 juni 7, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

De fleste store søkemotorer viser en kombinasjon av organiske og betalte søkeresultater når du svarer på brukernes spørsmål. Det organiske er hovedresultatene “Nett resultater” eller noe lignende. Betalte oppføringer vises separat på søkeresultatsider og generelt sett opp som “Sponset” resultater.

De organiske søkeresultatene som returneres av en søkemotor for et gitt søkeord genereres gjennom intrikate rangering beregninger som bestemmer den relative relevansen til nettsidene som er oppført i søkemotorens indeks i forhold til de angitte nøkkelordene sammen med en rekke andre faktorer. Disse organiske resultatene er den “sanne” utgangen av beregningene som omfatter en søkemotors rangerings algoritme. En høy organisk rangering av søkemotorer kan bare oppnås gjennom effektiv søkemotoroptimalisering (SEO). Noen ganger rangeres visse nettsteder automatisk høyt for veldig spesielle, ikke-konkurrerende søkeord. Betalt annonsering i søkemotorer tilbyr et alternativ eller følgesvenn til å plassere et nettsted for organiske oppføringer av søkemotorer. Mest betalt annonsering av søkemotorer er bygget rundt det såkalte PPC-konseptet. Enkelt sagt, lar PPC annonsører (dvs. nettsted / bedriftseiere) by på topp rangeringen for et gitt søkeord. Annonsøren som legger høyest bud, er sikret topp rangeringen for det søkeordet til han / hun er overbydd. Det nest høyeste budet er sikret nummer 2-rangeringen; det tredje høyeste budet krever tredje plassering osv. Hvis du er villig til å betale for det – og kanskje til og med engasjere deg i å by med andre annonsører – kan PPC være et lokkende alternativ. Mange store e-virksomheter er avhengige av en kombinasjon av betalt reklame og målrettet SEO.

Både SEO og PPC er avgjørende for å få og opprettholde denne online synligheten. Fordelene og ulempene med hver kanal er forskjellige, og med det blir de vanligvis behandlet som separate enheter med sitt eget sett med individuelle mål og KPI-er.

SEO

Fordeler :

  • Organisk trafikk er ‘gratis’, noe som betyr at SEO kan gi en høyere avkastning enn PPC
  • Organiske oppføringer blir ofte sett på som mer troverdige og pålitelige enn annonser

Ulemper:

  • SEO er en langsiktig investering og det kan ta måneder å se resultater
  • Man vet ikke alle rangerings faktorene og algoritmene endres, noe som betyr at man kan miste organisk synlighet.

PPC

Fordeler:

  • Vi kan få synlighet for nøkkelord øyeblikkelig
  • Vi kan justere bud for å treffe mer relevante målgrupper

Ulemper:

  • Krever konstant investering. Så snart vi slutter å betale for annonser synker synligheten
  • Noen søkere stoler ikke på, og ignorerer derfor sponsede annonser
Organic vs Paid Search Results

Organisk søketrafikk er på mange måter den “beste” trafikken som du kan få til nettstedet ditt. Hvis du kan rangere høyt i søkemotorer etter populære søkeord, kan du ofte fortsette å få trafikk til nettstedet ditt i flere år uten anstrengelser. Trafikken vil komme til nettstedet ditt, hver time hver dag hvert år, selv når du sover eller er på ferie. Hvis du har annonser eller selger produkter på nettstedet ditt, kan den jevnlige strømmen av organisk søketrafikk bli en kilde til passiv inntekt.

KILDER:

https://www.webfx.com/internet-marketing/organic-search-vs-paid-search.html

https://www.acquisio.com/blog/agency/difference-between-organic-paid-search/

https://support.google.com/google-ads/answer/3097241?hl=en

https://www.brightedge.com/blog/organic-paid-search-together-integration