idagarder mai 16, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dybdeinnlegg

I dette innlegget har jeg oversatt ett velskrevet dybdeinnlegg om noe som er svært relevant nå til dags. Nemlig SEO. Innlegget jeg har valgt er veldig ryddig og enkelt å forstå. Derfor valgte jeg dette innlegget til lyfemarketing. De har skrevet ett innlegg som går i dybden av SEO men samtidig er forståelig og interresant.

Vil du lære om SEO-markedsføring og hvordan det fungerer? Vi har laget denne enkle guiden for å lære deg mer om meningen med SEO, SEO-optimalisering og SEO-markedsføring.

Et spørsmål kundene våre her ved LYFE marketing er, er- hva er SEO og hvordan fungerer det? For bedrifter som nettopp begynner å bygge opp nettsiden sin eller har endret design, kan søkemotoroptimalisering eller SEO føles litt utfordrende

Men slik behøver det ikke å være.

Selv om du ikke har en erfaren intern SEO-tilknytning, kan du fremdeles begynne å gjøre noen positive endringer som vil hjelpe deg med å forbedre søkemotoroptimaliseringen. Med litt SEO-kunnskap kan du være på vei til å forbedre merkets rangering av søkemotorer på kort tid.

Nedenfor gir vi svar på spørsmålet 1000 kroners spørsmålet –  hva er SEO og hvordan fungerer det? Vi vil også dekke noen av de grunnleggende delene av SEO, slik at du bedre kan forstå hvordan det påvirker virksomheten din og hva du trenger å gjøre for å være i godt forberedt.

Hvis du er her, lurer du sannsynligvis på hva SEO er og hvordan det fungerer . La oss dykke dypere.

SEO-definisjon og hvordan SEO-markedsføring fungerer

Her er hva SEO betyr: SEO er et akronym som står for søkemotoroptimalisering, som er prosessen med å optimalisere nettstedet ditt for å få organisk eller ubetalt trafikk fra resultatsiden for søkemotorer, slik som Google.

Med andre ord innebærer SEO å gjøre visse endringer i webdesign og innhold som gjør nettstedet ditt mer attraktivt for søkemotorene. Du gjør dette i håp om at søkemotoren vil vise nettstedet ditt som et toppresultat på resultatsiden for søkemotoren.

Selv om SEO-markedsføring kan virke kompleks på grunn av de forskjellige faktorene som kan påvirke rangeringen din, er prosessen for søkemotoroptimalisering enklere enn den ser ut til å være.

Søkemotorer ønsker å tilby den beste tjenesten for sine brukere. Dette betyr å levere resultater på søkemotorsidene som ikke bare er av høy kvalitet, men som også er relevante for det søkeren ser etter.

For å gjøre dette vil søkemotorer skanne, eller gjennomsøke, forskjellige nettsteder for bedre å forstå hva nettstedet handler om. Dette hjelper dem med å levere mer relevante resultater til de som søker etter bestemte emner eller ord.

Tilsvarende vil søkemotorene skanne nettstedet for å finne ut hvor enkelt det er å navigere seg og å lese. De belønner brukervennlige nettsteder med høyere rangering på resultatsiden for søkemotorer.

Eksempel

SEO er prosessen organisasjoner gjennomgår for å sikre at nettstedet deres ligger høyt i søkemotorene for relevante søkeord og uttrykk. La oss for eksempel si at du har en artikkel om hvordan du bygger et fuglehus.

For å få innholdet ditt foran de rette menneskene, vil du prøve å optimalisere dette blogginnlegget slik at det vises som et toppresultat for alle som søker etter uttrykket “bygg et fuglehus.”

Fordeler med SEO

Det er mange  fordeler med SEO  for bedriften din. Ved å forbedre SEO-en din, kan du arbeide for å utvide synligheten din på søkemotorene. Dette hjelper deg med å nå og engasjere flere potensielle kunder. Ved å lage mer engasjerende og effektivt SEO-fokusert innhold, kan du øke sjansene dine for å få inn mer målrettet organisk trafikk.

Faktorer som påvirker SEO

Nå vet du hva SEO er og hvordan det fungerer , men kanskje sitter du fremdeles som et spørsmålstegn og tenker “hvordan gjør jeg SEO-markedsføring?” eller “fungerer SEO-optimalisering?” Sannheten er at SEO-markedsføring faktisk fungerer, og riktig implementering kan hjelpe alle med å generere gode resultater.

La oss se på noen av faktorene som kan påvirke rangeringen av søkemotoroptimalisering. Google vil aldri gi bort den nøyaktige algoritmen de bruker for å rangere nettsteder. Imidlertid har vi en ganske god forståelse av noen av faktorene som påvirker resultatene for søkemotorresultatsiden (SERP). Disse faktorene inkluderer både on-side og off-side faktorer, som vi vil diskutere nedenfor.

SEO markedsføring

Faktorer som påvirker On-page og Off-page SEO

 1. Innholdsmarkedsføring

Før vi dykker inn noen av faktorene til on og off-page SEO, la oss snakke om innhold. Innholdet er effektivt både for å tiltrekke søkemotorene og hjelpe organisasjonen med å få forbindelser til besøkende.

Jo mer relevant kvalitets innhold du har på nettstedet ditt, desto mer sannsynlig vil søkemotorene rangere sidene dine høyere på resultatsiden for søkemotoren.

På samme måte, jo mer engasjerende og effektivt innhold du har på nettstedet ditt, desto mer sannsynlig vil besøkende være å bruke tid på nettstedet ditt og kanskje til og med gjøre et kjøp.

Hemmeligheten bak å lage innhold som er optimalisert for både søkemotorene og de menneskelige besøkende, er å lage en diverse ulikt innhold som er velskrevet og skrive om emner som er relevant for ditt publikum.

Her er noen få typer innhold du kan fokusere på for å forbedre innholdstilbudet ditt og dermed søkemotorrangeringene dine:

 • Blogginnlegg og artikler
 • Innhold på sosiale medier
 • E-bøker og whitepapers
 • Veiledning og veiledninger for hvordan du gjør det
 • Videoer og lydopptak
 • Infografikk eller annet visuelt innhold

En annen viktig ting å vurdere når du oppretter innhold for nettstedet ditt, er SEO-nøkkelord og uttrykk. Dette er relevante ord og uttrykk som en søkemotorbruker kan skrive inn når de leter etter svar på spørsmålene eller relevante produkter og tjenester.

Når du lager innhold rundt disse søkeordene og setningene, forbedrer du sjansene for å rangere høyere for disse søkeordene på resultatsiden for søkemotorer.

Nok en faktor som kan påvirke innholdet ditt, og dermed rangeringen av søkemotoren, er hvor nytt innholdet ditt er. Hvor nytt det er refererer i utgangspunktet til hvor ofte organisasjonen legger ut nytt innhold på nettsiden sin.

Å skape helt nytt innhold er imidlertid ikke den eneste måten å holde innholdet friskt. Du kan også friske opp innholdet ditt ved å oppdatere innlegg, skrive om det for å gjøre dem mer effektive eller legge til ny informasjon og statistikk over tid.

Selv om det å lage innhold tar tid og bruker ressurser, vil det være mer enn bare lønnsomt til slutt. Søkemotorer elsker stort innhold og forbrukere trenger kvalitetsinnhold for bedre å forstå verdien organisasjonen din kan gi.

Begynn med å lage noen få blogginnlegg, og jobb med å bygge deg opp på sosiale medier. Når du har en gruppe lojale fans og følgere, kan organisasjonen din arbeide for å lage forskjellige typer medier for å tiltrekke seg og engasjere nye kundesegmenter.

2. On -page SEO

SEO-faktorene på siden er de elementene som skjer på nettstedet ditt. Dette er tingene du har full kontroll over, noe som betyr at du kan arbeide for å forbedre disse faktorene over tid ved å følge den beste praksisen for SEO. Dette går utover innholdsmarkedsføringen din til de dypere nivåene på nettstedets HTML.

Her er bare noen av SEO-faktorene på siden som kan hjelpe deg med å forbedre søkerangering :

 • Tittelkode –  Tittelkoden på hver side forteller søkemotorene hva siden din handler om. Dette bør være 70 tegn eller mindre, inkludert både nøkkelordet innholdet fokuserer på og firmanavnet ditt.
 • Metabeskrivelse – Metabeskrivelsen  på nettstedet ditt forteller søkemotorer litt mer om hva hver side handler om. Dette brukes også av de menneskelige besøkende for å bedre forstå hva siden handler om og om den er relevant. Dette bør inneholde søkeordet ditt og samtidig gi nok detaljer til å fortelle leseren hva innholdet handler om.
 • Underoverskrifter –  Ikke bare gjør underoverskrifter innholdet ditt lettere for besøkende å lese, men det kan også bidra til å forbedre SEO. Du kan bruke H1-, H2- og H3-tagger for å hjelpe søkemotorer med å forstå hva innholdet ditt handler om.
 • Interne lenker –  Å bygge interne lenker, eller hyperkoblinger til annet innhold på nettstedet ditt, kan hjelpe søkemotorer med å lære mer om nettstedet ditt. Hvis du for eksempel skriver et innlegg om verdien av et spesifikt produkt eller tjeneste, kan du koble til produkt- eller servicesiden i blogginnlegget ditt.
 • Bildenavn og ALT-tagger –  Hvis du bruker bilder på nettstedet ditt eller innenfor blogginnholdet ditt, vil du også inkludere søkeordet eller frasen i bildenavnet og alt-taggen. Dette vil hjelpe søkemotorer med å indeksere bildene dine bedre, noe som kan vises når brukere utfører et bildesøk etter et bestemt søkeord eller uttrykk.

Når du strategisk plasserer SEO-nøkkelord og uttrykk på sidene dine, er det viktig å unngå overoptimalisering. Google og andre søkemotorer vil straffe siden din hvis den prøver å bruke nøkkelord for mange ganger i hele innholdet.

I tillegg vil du forsikre deg om at hver del av innholdet fokuserer på bare ett eller to nøkkelord. Dette hjelper deg med å sikre at innholdet ditt er spesifikt og relevant. Hvis du prøver å takle for mange søkeord på en gang, kan det påvirke søkemotoroptimaliseringen negativt, da det ofte gir unfokusert og tynt innhold.

Selv om innhold på siden spiller en viktig rolle i rangeringen av søkemotorene, er det også viktig å ta hensyn til nettstedarkitekturen. Du vil bruke et nettsteddesign som gjør det enkelt for søkemotorer å skanne eller gjennomsøke sidene og innholdet ditt.

Å bygge interne koblinger mellom sidene dine, lage et nettstedskart og sende inn nettstedskartet ditt til søkemotorer kan både bidra til å forbedre nettstedets gjennomsøkbarhet og gi søkemotorene en bedre forståelse av innholdet ditt.

Enda en bekymring når det kommer til nettstedets arkitektur er om nettstedet ditt er mobilvennlig eller ikke. Mange forbrukere søker etter informasjon og merker på sine mobile enheter.

Du må sørge for at disse brukerne kan se, lese og navigere på nettstedet fra mobilenheten. Dette påvirker ikke bare brukeropplevelsen, men det kan også påvirke SEO.

3. Off-Page SEO

I tillegg til SEO-elementene på siden som organisasjonen din har kontroll over, er det også andre SEO-faktorer som kan påvirke rangeringen din. Selv om du ikke har direkte kontroll over disse off-page faktorene, er det måter du kan forbedre sjansene dine for å få disse faktorene til å fungere til din fordel. (Men mer om det senere!)

Her er noen av de forskjellige off-page SEO faktorene som kan påvirke rangeringen av søkemotorene dine:

 • Tillit –  Tillit blir en stadig viktigere faktor i Googles rangering av et nettsted. Slik bestemmer Google om du har et legitimt nettsted som besøkende kan stole på. En av de beste måtene å forbedre tilliten er ved å bygge tilbakekoblinger av høy kvalitet fra nettsteder som har autoritet.
 • Koblinger –  En av de mest populære måtene å bygge off-page SEO er gjennom tilbake-linking. Du bør være forsiktig her, da spamme-sider med linker til din side er en rask og enkel måte å få nettstedet ditt utestengt fra søkemotorene på. Ta deg i stedet tid til å bygge relasjoner med påvirkere og fans som lager innhold av høy kvalitet og vil linke tilbake til nettstedet ditt i sitt eget innhold.
 • Sosial –  En annen viktig off-page SEO-faktor er sosiale signaler, for eksempel likes og aksjer. Når det gjelder å øke SEO, vil du se etter kvalitets-delinger fra påvirkere (influencere). Jo mer kvalitetsinnhold du publiserer, desto større sannsynlighet vil det være for å få folk til å dele innholdet ditt med andre.

Selv om du ikke har direkte kontroll over hva som skjer utenfor organisasjonen din, kan du øke sjansene dine for å forbedre off-page SEO ganske enkelt ved å lage kvalitetsinnhold som andre vil finne verdifult-

Jo mer relevant og interessant innholdet ditt er, desto mer sannsynlig vil det være at andre lenker til innholdet ditt og deler det på sosiale medier. Jo flere som stoler på innholdet ditt, jo mer vil også søkemotorene gjøre det.

Black Hat vs. White Hat SEO

Når det gjelder SEO, er det to forskjellige tilnærminger som organisasjoner tar for å optimalisere nettstedene sine for søkemotorene – black hat vs. white hat SEO .

Noen organisasjoner er bare interessert i SEO slik at de raskt kan rangere innholdet og tjene penger på kort sikt. Black hat SEO involverer taktikker som fokuserer på å optimalisere innhold bare for søkemotorene.

Dette betyr at organisasjoner ikke vurderer de menneskelige besøkende som vil lese og navigere seg på nettstedet. Disse organisasjonene vil bøye eller bryte reglene for å forbedre nettstedets rangering for å få raske penger.

Til slutt produserer denne tilnærmingen til SEO sider som ofte er vanskelige for folk å lese og ligner mye på spam. Selv om nettstedene kan rangere raskere enn de som er optimalisert riktig, blir disse nettstedene ofte straffet eller utestengt av søkemotorer ganske raskt.

Totalt sett ødelegger denne raske tilnærmingen til SEO organisasjonens sjanse for å bygge et nettsted som er bærekraftig og i stand til å få nye kundesegmenter i årene som kommer.

På den andre siden er white hat SEO en effektiv tilnærming til å  optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og bygge en bærekraftig virksomhet på nettet. Denne tilnærmingen til søkemotoroptimalisering innebærer å fokusere på det menneskelige publikum som vil klikke på og lese nettstedets innhold.

Målet med denne typen SEO er å produsere best mulig innhold på et nettsted som er lett å lese og navigere seg på, mens du også følger søkemotorens regler for optimalisering.

Det er viktig å merke seg at selv om black-hat SEO-taktikk kan hjelpe deg med å rangere raskt, er det uunngåelig at søkemotorene etter hvert vil finne ut hva du gjør og straffe nettstedet ditt.

Avhengig av alvorlighetsgraden på lovbruddet, kan det hende at nettstedet ditt ikke kan komme tilbake fra straffene. Den eneste måten å bygge en bærekraftig online virksomhet som vil gi mer organisk trafikk over tid, er å følge beste praksis for SEO og lage effektivt innhold som besøkende vil finne verdifulle.

Casestudie om SEO-inntekter

Hva er SEO og hvordan det fungerer: Final Takeaways

Etter å ha lært mer om  hva som er SEO og hvordan det fungerer , kan du nå arbeide for å gjøre endringer på nettstedet ditt for å  forbedre SEO  og øke rangeringen på resultatsiden for søkemotorer.

Husk at det er mange faktorer som påvirker SEO-rangeringen din, men det viktigste er å vurdere om innholdet ditt er verdifullt og relevant for det tiltenkte publikummet ditt.

Husk at optimalisering av søkemotorer tar tid å utføre. Du vil ikke oppleve fordelene med SEO over natten. Det kan faktisk ta flere måneder å glede seg over resultatene av det harde arbeidet ditt.

Å følge beste praksis for SEO ved å lage kvalitetsinnhold som er fokusert på å hjelpe de menneskelige besøkende, er imidlertid den beste måten å bygge en bærekraftig online virksomhet som vil fortsette å  få inn ny organisk nettstedstrafikk  i mange år fremover.

Trenger du hjelp til å bygge din SEO? Hvis du ikke er fornøyd med rangeringene av søkemotorene, kan det være på tide å ringe til et Atlanta SEO-selskap. Det talentfulle teamet på LYFE marketing tilbyr  SEO-tjenester av høy kvalitet  som vil hjelpe deg med å forbedre rangeringen av søkemotorene og få mer relevant organisk trafikk til nettstedet ditt.

Kilde