emmastoele februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Da jeg startet med på dette kurset hadde jeg ikke alt for mye kunnskap om digitalisering. Jeg visste de grunnleggende tingene, men ikke så mye mer enn det. Etter å ha deltatt i kurset har jeg lært mye som jeg for noen måneder siden ikke visste var så viktig som det faktisk er. 
Jeg har lært at digitalisering har enorm betydning for samfunnet ettersom at samfunnet beveger seg mer og mer mot dette. Med årene blir flere og flere produkter, tjenester osv.. digitalisert. For meg som er ung synest jeg det er utrolig fasinerende å lære om alt dette som skjer rundt oss, men som vi kanskje ikke alltid tenker ordentlig over.

I løpet av kurset har jeg lært meg hvordan kunstig intelligens fungerer og hvordan det tar over oppgaver jeg bare trodde mennesker kunne gjennomføre. En rekke roboter som lager mat og gjør husarbeid for mennesker.
Jeg har også lært om hvordan utviklingen rundt filterbobler og ekkokammre er. Hvordan filterbobler sorterer informasjon ut av søkene vi gjør, og hvordan jeg mest sannsynlig har vært i et ekkokammer i henhold til et forum uten å egentlig vite det.
Kurset har også gitt meg et innblikk i hvordan blokkjeder vil komme til å påvirke næringslivet i stor grad framover, og ikke minst hva det brukes til. Mens noe av det viktigste jeg kanskje har lært er hvordan en forretningsmodell fungerer. Noe jeg er ganske sikker på vil komme godt med dersom man engang skal drive egen virksomhet. Alt i alt står jeg igjen med ny og nyttig kunnskap som er bra for både meg og samfunnet.