dleg februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Nå øker netthandel og stadig leser vi ser fysisk butikker dør eller går konkurs. Hva er årsaken til dette og kan dette være ende av fysisk butikk? Jeg leste en blogg innlegg om dette at varehandelen dør ikke ut, men den endrer seg? Er dette sant?

Hva vil netthandel og fysisk butikk si for meg som kunde?

For meg som bruker både fysisk butikk og netthandel kan dette vær et vanskelig valg fordi begge har sine fordeler og ulemper. Fordelene med dette kan være når en vare er utsolgt på fysisk butikk så kan man lett gå inn på nettsiden og bestille det og får den levert til deg. Høres ikke det bra ut allerede? Du slipper å dra ned dit for å fikse det når man man få det levert hjem. Dette kan være store grunner på hvorfor noen foretrekker dette. Ulempene med netthandel kan jo være svindel som kanskje fleste vil oppleve eller er redd for fordi man gir ut personlig informasjon.

En annen grunn til hvorfor jeg står for både fysisk og nett er fordi hvis man er usikker på en vare, så er det greit å kunne dra til fysisk butikk for å kunne prøve og ta på det enn at man får det levert og ikke har sett det. Tenk om man er ufornøyd med produktet? da må man betale kanskje for frakten og levere og ha enda en ny ventetid?

Derfor for meg som kunde er det viktig å kunne dele opp det man har på fysisk og nettbutikk fordi dette kan være en god ide for en bedrift for å kunne digitalisere seg og strekke ut til flere målgrupper.

https://eu.usatoday.com/story/money/2019/11/26/black-friday-sales-draw-shoppers-thanksgiving-weekend/4272627002/

Hvorfor kan det ha seg at noen fysiske butikker ikke vil ha netthandel?

Hvis man ser på bedriften sin side og hvis vi skal ta for oss en motekjede som tilbyr mye allerede på fysisk butikk, men er redd for at hvis de stenger butikk og satser på netthandel så er det en stor risiko. Får noen kan det være at man er redd for at netthandelen ikke blir suksess og går i konkurs? Eneste svaret på dette er å prøve enn å ikke prøve.

Her er en video som kan være interessant å se på om fysisk butikk vs netthandel

Dette viser hvordan netthandel og fysisk butikk konkurrerer mot hverandre.

Hva tenker du om dette temaet? Er du en fysisk eller netthandel kunde? Skriv ned på kommentarfeltet og la oss diskutere om dette temaet. Dere kan lese mer om dette på disse nettsidene som ligger under kilder.

Kilder:

Dokk Holm , Ellin. 2018. «3 av 4 nordmenn handler på nett» Dnbnyheter. https://www.dnbnyheter.no/bedrift/3-av-4-nordmenn-handler-pa-nett/

«VAREHANDELEN DØR IKKE UT, MEN DEN ENDRER SEG» 15 Februar. 2010, lest: 22:23. https://www.inbusiness.no/blogg/varehandelen-dor-ikke-ut-men-den-endrer-seg/#