Madelenbodahl februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Først og fremst er våre liv i stor grad påvirket av
digitalisering og sosiale medier. De fleste av oss er innom flere ulike sosiale
medier opptil flere ganger om dagen, hver eneste dag. Kanskje er dette noe du
gjør, helt uten å tenke over hva du faktisk driver med. Jeg kan i hvert fall
innrømme at jeg tar meg selv i å ta opp telefonen med engang jeg har noen
minutter til overs. Dette gjøres ikke nødvendigvis fordi jeg har noen viktige
mail/meldinger og svare på, men bare for å scrolle nedover på for eksempel
Instagram og Facebook, eller sende noen helt uinteressante snaps på Snapchat.

Om denne bloggen

I forbindelse med valgfaget Digital Markedsføring fikk vi etter første forelesning i oppdrag av Arne Krokan å opprette en blogg i WordPress. Jeg har alltid vært glad i å bruke digitale verktøy og sosiale medier, men akkurat dette med blogg var jeg i starten litt skeptisk til, ettersom at dette ikke var noe jeg hadde gjort før og som da var helt nyt for meg. Hvordan skulle jeg klare å skrive spennende blogginnlegg? Personlig hadde jeg aldri startet en blogg på egenhånd, men ettersom at dette var en oppgave i sammenheng med skolen og faget Digital Markedsføring, var det bare å hoppe i det. Det var mye å sette seg inn i, som til tider var veldig frustrerende, men som jeg også har lært mye av. Etter hvert som man begynte å lære seg hvordan man blant annet kunne ta i bruk WordPress sine ulike funksjoner, ble det mer spennende å skrive blogginnleggene. Nå sitter jeg igjen med en følelse av at denne metoden å jobbe på faktisk er veldig lærerik, og gir deg muligheten til å måtte jobbe og gjøre research på egenhånd for å finne den informasjonen du er ute etter.

Silver Imac Displaying Line Graph Placed on Desk

Min digitale hverdag

Hver dag,
både i det hverdagslige og på skolen jobber jeg med digitale verktøy. I mitt
hverdagslige liv er jeg innom sosiale medier som Facebook, Instagram og
Snapchat. Her foregår som regel kommunikasjonen mellom venner, familie,
bekjente, kollegaer osv. Kommunikasjonstjenester som Messenger, Snapchat og
Instagram er en del av den digitale verdenen vi lever i. Disse tjenestene gjør
det enklere å kommunisere og dele ting. Det gir deg også en fin mulighet til å
kunne holde kontakten med venner som du vanligvis ikke ville klart.

I dagens
samfunn er man i stor grad avhengig av å være på disse tjenestene, dette fordi
de ofte blir brukt til å dele informasjon blant annet i ulike idrettslag og på
skolen/jobb.

Digitale
verktøy er også en stor del av min studiehverdag. Her blir blant annet
plattformer som Canvas, LinkedIn, Studentweb og Google docs brukt til enhver
tid. Google docs er et veldig nyttig og smart verktøy å bruke når en skal
skrive notater, eller oppgaver i samarbeid med andre. Alle kan skrive det de
selv ønsker, og de som er med i gruppen vil ha muligheten til å se hva som blir
skrevet, men også endre eller legge til noe dersom det er nødvendig. Her kan
derfor alle skrive og redigere på samme dokument samtidig, hvor endringene
lagres fortløpende. Denne tjenesten er en enkel og lettvint måte å samarbeide
på.

For å skaffe seg et nettverk er det nødvendig å være aktiv gjennom sosiale medier. Her er det snakk om å publisere, dele og like ulike plattformer for å kunne bygge seg en digital profil. Dette er vesentlig for å kunne bli sett av andre i bransjen. LinkdIn er en viktig plattform hvor du kan skaffe deg flere «forbindelser» og bygge ulike nettverk, ettersom at denne plattformen er fylt av studenter, forelesere og andre med like interesser som meg selv.

Bilderesultater for linkedin
Bilde lånt av https://www.regnskapnorge.no/faget/artikler/magasin/tips-til-bedriftens-linkedin-profil/