Anneline Dahl Nielsen februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Jeg er fortsatt en av de som liker å lese papiraviser og bøker hvor jeg fysisk blar fra side til side. Jeg setter pris på en diskusjon, helst uten at Google involverer og kverulerer. Men nå som jeg er student, og mye av fakta ikke kan diskuteres over middagsbordet, trer jeg inn i den digitale verden.
Jeg er veldig glad i å jobbe strukturert og systematisk, og med hjelp fra internett og digitale tjenester blir det enklere for meg å utnytte digitale hjelpemidler. Alle har ulike verktøy og arbeidsmetoder som man foretrekker når man jobber digital. Så hvordan jobber jeg digitalt?

Bilde hentet fra unsplash.com

Digitale verktøy

Idag har du et hav av ulike digitale verktøy du kan velge. I første forelesning til Arne Krokan ble vi anbefalt Google Docs. Jeg var kjent med Google Docs fra blant annet tidligere eksamener. Det er en effektiv og fin måte å samarbeide på, og er optimalt når flere skal føre notater sammen. Et annet verktøy som har gjort min digitale hverdag enklere er helt klart Diigo. Et verktøy hvor du kan enkelt kan bokmerke, tagge eller markere nyttige sider, artikler eller sitater. Man kan sammenligne Diigo som ditt digitale biblotek. Filmen under viser en kort introduksjon.
Et annet digital tips er å bruke Google Scholar, som tar deg direkte til fagartikler, tidligere bachelor- og masteroppgaver samt forskjellige analyser som omhandler det du er på utkikk etter.

Mine sosiale medier

Som student får man til stadighet høre fra forelesere hvor viktig det er å knytte og bygge opp et sosialt nettverk. Å investere tid for å bygge en solid digital profil. Et verktøy jeg bruker mye for å bygge opp mitt faglig nettverk er helt klart LinkedIn. Det var ikke før de senere årene jeg benyttet meg av LinkedIn.En plattform jeg ser et stort potensiale i for å knytte faglig nettverk, vise frem mine kvalifikasjoner og ferdigheter for arbeidsmarkedet. Jeg mener det er helt sentralt å få frem hvem du er, hvilke erfaringer du har slik at potensielle fremtidige arbeidsgivere bedre kan få et inntrykk av om jeg er en aktuell kandidat for en jobb i deres bedrift.

Bilde hentet fra unsplash.com

Hvorfor blogger jeg?

Dette semesteres fikk vi beskjed om å opprette en faglig blogg. Noe som ikke var helt slik jeg hadde sett for meg. Komfortsonen ble absolutt satt på prøve. Til nå har jeg blogget om temaer som omhandler digital økonomi og forretningsmodeller. Fremover vil jeg skrive om temaer som omhandler sosial kommunikasjon, strategier innenfor digital markedsføring og e-varehandel, som er de neste modulene for dette semesteret.

På mange måter har bloggingen utfordret meg, å legge ut egne tekster på en åpen plattform var, helt ærlig, ganske skremmende. Det var rart, uvant men samtidig veldig lærerikt. Det gjorde meg mer forpliktet til å sette meg godt inn i det faglige. På overraskende måter har det gitt mer og dypere kunnskap om de forskjellige temaene. Det å skrive innleggene har gjort forståelsen av hvordan teori henger sammen med praksis og jeg fikk en bedre forståelse av hva som ble gjennomgått i forelesningene av Arne Krokan. Gjennom blogging har jeg også blitt bedre til å søke og finne relevant informasjon på nett, samtidig som jeg har blitt mer kritisk til kildebruk. Det å skrive blogg var i starten helt utenkelig, men nå som jeg har gitt det litt tid har det, helt enkelt, gjort at jeg lærer smartere og bedre.