annikenuhl februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hverdagen vår er i stor grad påvirket av digitaliseringen som foregår. Jeg selv er ytterst avhengig av alle sosiale medier og bruker og tar meg ofte i å ta opp mobilen X antall ganger i løpet av kort tid. Jeg har som regel ikke noe viktig som skal sjekkes av hverken e-mails eller meldinger, men det er blitt en vanesak å sjekke mobilen og sosiale medier hele tiden.

Om min faglige blogg:

I sammenheng med at jeg har valgt digital markedsføring som valgfag, ba Arne Krokan oss om å opprette en faglig blogg om digital markedsføring. Jeg ble veldig glad når vi fikk vite at vi skulle lage en blogg da jeg tidligere har blogget og syntes konseptet er veldig gøy. Syntes det er mye mer lærerikt og morsomt å skrive faglig når det gjøres på en bloggplattform kontra i en lang tekst. Syntes det er utrolig spennende med oppbygging av blogg, alt man må sette seg inn i og pusle med for å få ett fint utseende på bloggen. WordPress er nytt for meg å bruke og var derfor veldig spennede og leke rundt i bloggoppbyggingen til WordPress med ulike plugins og annet nyttig å innstallere for å få mest ut av det. 

Alt i alt sitter jeg igjen med en følelse av at blogginnlegg var riktig valg av metode av foreleserne denne delen av semesteret. Jeg vet med meg selv at jeg har lært mye mer på denne måten kontra andre skrivemetoder. Det å ha muligheten til å jobbe på egenhånd, gjøre recearch før innlegg postes og styre mesteparten selv har være veldig lærerikt.

Min digitale hverdag:

Min hverdag består av veldig mye digitalisert teknologi. Jeg er som nevnt tidligere innom sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og Linkedin daglig. Også på skolen brukes digitale plattformer veldig hyppig, som gjør at jeg “er på nett” stort sett hele tiden. Til sammenligning har jeg i gjennomsnitt godt over 6 timer med skjermtid på mobilen per dag, som utgjør store deler av dagen. 

Sosiale medier:

Jeg er stor tilhenger av sosiale medier. Sosiale medier er en super mulighet til å dele både informasjon, private ting og ikke minst også en mulighet til å booste enhver bedrift. Sosiale Medier har i dag stor påvirkningskraft, noe jeg syntes er utrolig spennende. Jeg bruker selv sosiale medier både privat og i jobbsammenheng. Privat er Instagram og Snapchat plattformene som tar opp mest tid. I tillegg bruker jeg igså flere sosiale medier når jeg er på jobb for å spre budskap om kampanjer og nyheter vi får inn i butikken jeg jobber i og syntes det er supergøy å se hvor stor kraft sosiale medier har.

Linkedin med mange muligheter:

Utover de plattformene jeg allerede har nevnt som Instagram og Snapchat har jeg også virkelig fått sansen for Linkedin gjennom studiet jeg går nå. Tidligere har jeg kun hørt om Linkedin, men aldri tatt det i bruk. Nå syntes jeg det er veldig interessant å følge med på hva andre deler, skaffe nye og relevant forbindelser. I løpet av første delen av dette semesteret brukte jeg også Linkedin til å utforske nye og ledige stillinger på markedet da jeg på den tid var uten jobb. Dette er noe jeg aldri før har tenkt over, men som absolutt er en fin mulighet til å søke på stillinger som interesserer en.

// Alle bilder er fra pexels.com