Victor From januar 28, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Beskylder du Google for å ikke finne den relevante informasjonen som du er ute etter? Vel, det store problemet ligger i hvordan du bruker det.

I det siste har jeg gjennomført et kurs som er laget av Google som går under «Google search education» og blir kalt for «Power searching with Google». Dette kurset hjelper deg med å forstå hvordan Google fungerer og hvorfor du kanskje ikke får den informasjonen du vil ha når du søker. Med Dan Russell i spissen, altså ikke Dan Russell den enestående skuespilleren bak «Rainbow rangers» og «SpacePOP: Not Your Average Princesses». Han jeg referer til er den meget dyktige forskeren innenfor Google med det fulle navnet Daniel M. Russell.

Som Sagt så er dette kurset Laget av Daniel M. Russell og kurset går over 6 punkter der det vil være 5-7 leksjoner per punkt. Jeg brukte ca. 2-3 timer på kurset, men det vil variere etter hvor god du er på Google fra før. Det er ganske enkelt og fint med korte videoer og aktiviteter under hver leksjon samt to prøver som omhandler det du har lært i punkt 1-3 og 4-6. Det Russell sier i introduksjonsvideoen er at det han vil oppnå med dette er hvordan å få deg som tar kurset til å bli bedre på å søke med Google. Som jeg vil si han klarer utmerket.

Leksjonen jeg lærte mest av og vil få mest nytte av (Lesson 1.4: The art of keyword choices) (Alle eksempler brukt er tatt ut av videoen, se kilder).

I denne leksjonen forklarer han om hvordan den raskeste måten å søke på er, og hvilket ord du skal bruke for å få best resultat. Han forklarer at det er tre ting du bør ha fokus på, og disse er følgende:

  1. Tenk på hva du prøver å finne ut av: Det han mener med dette er at du ikke skal fylle inn boksen med det første du kommer på når du skal Google noe. Hva du bør gjøre er å tenke på hva de mest nyttige og viktige ordene som du kan bruke og hvilket ord du ikke trenger.
  2. Velg de ordene som du tror vil komme opp på siden: Du skriver inn i søkefeltet det du tror kan være på noen av sidene, hvilket ord ville den som har skrevet det brukt.
  3. Sett deg i tankene til hvilket ord forfatteren ville skrevet: For eksempel så vil du finne ut av hvordan behandle en brukket arm. Ved dette tilfelle ville du ikke skrevet inn ordene «knekt arm». Dette er beskrivende ord, men de som har skrevet om dette skriver mer uformelt og hvis du har en brukket arm eller et barn med en brukket arm, er ikke dette ordene du vil ha.

Ved å bruke relevante uttrykk og færre ord vil søke ditt bli mer spisset mot en retning enn å bruke mange og få flere ganger så mange alternativer enn det du behøver. For å støtte denne uttalelsen Bruker jeg skjermbilder under for å forklare. (Skjermbilder av Victor From) Tenk deg at du blir spurt om følgende: Hva var det den gamle byen i San Francisco bay het igjen? 

Her kan vi se at jeg har brukt en ganske så utfyllende setning, men dette er ikke akkurat det jeg var ute etter. Jeg har fått opp en boks som blir kalt for «question answering» Og den tar ut et avsnitt av en side som skal prøve å svare på det spørsmålet du skrev inn.

I mitt neste forsøk så har jeg prøvd å kutte ned setningen mer, men her har jeg fått opp en liste med forskjellige byer. Det er heller ikke dette jeg er ute etter

Jeg prøver en gang til, men denne gangen så Benytter jeg meg av en uttrykk som «ghost town» som beskriver et litt øde og litt forlatt sted. Ved hjelp av uttrykket så har vi funnet akkurat den byen vi var ute etter, Her kan vi klikke for å se videoer og hva som står i Wikipedia om denne byen.

Hva jeg har lært etter å ha fullført kurset.

Etter å ha tatt dette kurset har jeg blitt smartere på det å søke etter relevant informasjon og forstå hvordan Google fungerer samt blitt bedre til å finne ut av hvordan filtrere gjennom bilder. Jeg anbefaler alle som vil bli en bedre søker å ta dette kurset hvis du har tid og lyst. Klikk her for å gå rett til kurset. Og vil du lære litt mer om hvordan søke smartest mulig på Google kan du klikke her.

Kilder:

https://www.google.com/insidesearch/searcheducation/

http://www.powersearchingwithgoogle.com/ 

https://www.imdb.com/title/tt7967882/?ref_=fn_al_tt_1 

https://www.imdb.com/title/tt7182694/ 

Bildekilder:

(skjermbilder av Victor From)