emiliefg February 12, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I forbindelse med å ha gjennomført kurs i Google Powersearch skal jeg med dette innlegget dele mine beste tips til hvordan man bruker Google mer effektivt.

Foreleseren vår i digital markedsføring Arne Krokan har postet et innlegg på sin blogg hvor han blant annet skriver om Google sine egenskaper når det kommer til aktuell informasjon på nett og hvordan søkemotor kan utnyttes til å forbedre trefflisten betraktelig.
Vi søker daglig på internett når vi ønsker å finne informasjon. Gjennom vår nettleser bruker vi Google som søkemotor som hjelper oss til å finne aktuell informasjon som vi er ute etter.

Hva er Google Powersearch

Google Powersearch er et gratis kurs som hjelper oss med å bruke Google på en mer effektiv måte. Kurset er oppdelt i seks ulike trinn og rundes av med en avsluttende prøve. Hvert trinn består av 5-7 leksjoner hvorav hver leksjon rundes av med en øvingsoppgave. Hva Google velger å vise deg gjennom det du søker på avhenger av flere faktorer. En av de er hvis noen linker til nettstedet ditt. Dette blir kartlagt ved hjelp av en spesifikk programvare som følger linkene til nettsidene.

3 tips til hvordan du bruker Google søk

1.Spesifikt bildesøk

Printscreen fra Google

Slik dette viser kan man ved hjelp av filtreringsverktøy finne akkurat den informasjonen vi trenger. Filtreringsverktøyet gjør det mulig for oss å finne det vi er ute etter så presist som mulig.

2. Søk med bilder

Printscreen fra Google
Printscreen fra Google
Printscreen fra Google
Printscreen fra Google

Denne funksjonen kan brukes når du for eksempel kjenner igjen en skuespiller på film, men ønsker å finne ut hva personen heter eller eventuelt annen informasjon. Slik bilde viser trykker du øverst til høyre på “bilder” og du vil videre få mulighet til å legge inn bilde som ligger på pc’en din.

3. Søk med ekskludering

Printscreen fra Google

Med denne funksjonen kan du skreddersy søket ditt ved hjelp av ekskludering. Over er et eksempel for å finne laktosefri melk.

-Emilie Gunnerød