Sander mai 25, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette blogginnlegget skal jeg skrive en «how to» artikkel om hvordan å konfigurere en kampanje ved hjelp av å bruke Google Ads.

Det første du må gjøre er å klikke deg inn på ads.google.com. Deretter velger du om vil logge inn med en eksisterende bruker, eller starte nå uten en bruker. Da kommer du til en side som ser slik ut:

(BILDE)

Du kommer nå inn på en side som ber deg om å velge et mål du ønsker å forbedre. Dette trenger du ikke å gjøre. Du kan se nederst på siden hvor det står «Bytt til ekspertmodus». Denne modusen gjør slik at du kan lage enda bedre og mer nøyaktige kampanjer, og det gir deg tilgang til enda flere verktøy du kan benytte deg av slik at kampanjen din gjør det bedre.

Etter du har kommet deg hit, velger du «lag en konto uten noen kampanje». Her kommer du videre til et dashbord hvor du kan trykke deg inn på «Lag kampanje». Den tar deg videre til et nytt vindu med flere muligheter. Det enkleste å starte med er «Nettstedtrafikk».  Du trykker deg inn på denne og velger videre «Søk».

Du er også nødt til å fylle inn din hjemmeside/nettsted.

(Bilde)

Du trykker deretter på «lagre og fortsett»

Nettverk – Steder – Språk

Du kommer deg nå inn på en side som ser slik ut.

Nettverk

Bestem om du vil inkludere «Søkenettverk» og/eller «Displaynettverk»

Jeg anbefaler å skru av «Displaynettverk» da dette fører til at kampanjene dine ender opp på forskjellige nettsider.

Steder

Bestem hvilke land eller steder du ønsker at kampanjen din skal komme opp.

Videre kan du trykke deg inn på «Stedsalternativer», her bør du velge «Posisjon…»

Språk

Her kan du bestemme hvilke språk preferanser på google kundene dine har. Dersom du legger til Norsk, vil folk som bruker norsk språk på google få opp kampanjen din, og ikke eksempelvis de som har satt Fransk som standard språk.

Budsjett – budgivning

Budsjett

Her kan du fylle inn hvor mye du ønsker å bruke på kampanjen din per dag, og det er helt opp til deg hvor mye du vil bruke.

Budgivning

Trykk deg inn på «Vis flere innstillinger». Deretter velger du «Annonserotasjon» -> «Ikke optimaliser». Dette gjør du fordi da kan du finne ut av hvilke av kampanjene dine som genererer mest klikk. Dersom du velger «Optimaliser» pleier google å bruke de kampanjene som du betaler mer for, slik at du skal tro at de er best.

Videre trykker vi på «Lagre og fortsett» for å komme oss videre.

Konfigurer annonsegrupper

Nå skal vi gjennom å sette nøkkelord for annonsen din.

Søkeordplanlegger

Når du kommer inn på konfigurering av annonsegrupper så vil Google automatisk ha produsert noen søkeord som de mener passert til din nettside. Disse søkeordene er ikke dårlige, men det kna være smart å gå igjennom og legge til egne ord. En god og enkel måte du kan finne søkeord til din blogg på er å benytte deg av «Søkeordplanleggeren». Denne finner du enkelt ved å trykke øverst til høyre på «Verktøy og innstillinger». Deretter under «Planlegging» trykke deg inn på «Søkeordplanleggeren».

I Søkeordplanleggeren kan du velge «Oppdag nye søkeord». Her kan du enkelt legge inn ord du føler passer til din nettside, og google vil automatisk komme med enda flere forslag basert på din input. Google viser deg også hvor populære enkelte søkeord er, og du kan ut ifra dette bestemme hvilke søkeord du mener du burde benytte deg av.

Opprett annonser

Det siste steget er å opprette annonsen/kampanjen din. Her kan du legge til overskrifter for kampanjen din, og gi den forskjellige beskrivelser. Desto bedre overskrifter og beskrivelser du kommer med, jo bedre vil annonsen din rangere på søkemotorer.

Til slutt vil det se ut som dette, og du er klar til å lansere kampanjen din.