Idaahovland mai 12, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette blogginnlegget har jeg oversatt artikkelen «How to Use Social Media For Good: 7 Tips to Use Social Media Wisely» Skrevet av Priya Florence Shah.

Sosiale medier kan forbedre livet ditt hvis du vet hvordan du skal bruke det rett. Lær deg hvordan du kan bruke sosiale medier til å bli en lykkeligere person. Har du noen gang vært inne på tanken å slutte med sosiale medier for godt? Påvirker det deg mer negativt en positivt? Spørsmålet du bør spørre deg selv er om sosiale medier er bra eller dårlig eller om det gjør deg mer vondt en godt? Hvordan kan vi egentlig lære oss å bruke sosiale medier på en måte som er bra for oss?

Tingen er at sosiale medier er et verktøy, på samme måte som en hammer. En hammer kan brukes til å bygge et hus, men også til å skade noen. Poenget her er at sosiale medier er et verktøy, som kan skade deg om du bruker det feil. Men om du bruker det rett kan det være til din fordel. Du må se på intensjonene dine bak ditt personlige bruk av sosiale medier.

For de aller fleste så tar det litt tid å lære seg hvordan de kan bruke det på en bra måte. Vi har vel alle kjent på at sosiale medier kan påvirke deg på en negativ måte. Nå er det jo slik at du ikke kan velge hvilke nyheter du ønsker å se i masse media, men du kan velge hva du ønsker å få opp i feeden din på Instagram for eksempel.

Grunner til at sosiale medier er bra

Det er så mange grunner til hvorfor sosiale medier er bra for tenåringer, og eksperter tror at sosiale nettverk sider potensielt kan gjøre oss lykkeligere. Ifølge ny research har ikke økt skjermtid noe sammenheng med at ungdommer får dårligere mental helse. Det er forsket på at i noen tilfeller så kan faktisk teknologi redusere bekymringer og symptomer på depresjon.

Me Too kampanjen som begynte som en hashtag på sosiale medier i 2007 gikk jo viralt, dette viser oss hvordan sosiale medier og sosial endring går hånd i hånd. Det er også mange saker hvor politiet bruker sosiale medier for å løse forbrytelser. Sosiale medier blir også brukt for å dele pengeinnsamlinger til gode formål.

Det er mange fordeler med sosiale medier for studenter i læring og utdanning, og bruken av sosiale medier i utdanningen har eksplodert med foreldre som henvender seg til hjemmesider for hjemmeskole og online veiledning under pandemien. Hvis du fortsatt prøver å tenke på grunner til at sosiale medier er bra for samfunnet, må du bare huske at sosiale medier har ført verden sammen som aldri før.

Studier har funnet at sosiale medier kan redusere ensomhet når det brukes til å forbedre eksisterende forhold, eller skape nye meningsfulle forbindelser, men ikke når det brukes som en erstatning for sosial interaksjon i virkeligheten.
Debatten i dag handler ikke om hvorfor sosiale medier er bra, men hvordan og hvorfor folk bruker sosiale medier. Som ethvert annet verktøy eller medium, er det en persons intensjoner som definerer deres etiske bruk av sosiale medier, og overdreven bruk av sosiale medier kan være skadelig, akkurat som overskudd av noe kan være skadelig.
 
Hvordan bruke sosiale medier på en god måte
Det du trenger å huske er at riktig bruk av sosiale medier faktisk kan forbedre din personlige vekst, lykke og utvide din verden ved å hjelpe deg med å få de rette forbindelsene.I denne artikkelen lærer du noen tips for ansvarlig bruk av sosiale medier og hvordan du bruker sosiale medier på en god måte, slik at det blir ditt mest nyttige verktøy for selvvekst.
 
Stopp Doomscrolling

Doomscrolling kan føre til angst, depresjon og utmattelse fordi Esther Hicks, som lærer i lov om attraksjon, sier: "Ditt liv er bare en refleksjon av tankenes overvekt." Doomscrolling kort forklart betyr å gi negative nyheter for mye av din oppmerksomhet, dette gjør vi ofte fordi vi for eksempel ønsker å holde oss oppdatert. 
 
Bruk sosiale medier med oppmerksomhet
Ifølge forskning fra UBC Okanagan, kan det å passivt bla gjennom innlegg ikke føre til følelser av lykke. Dette er fordi å fokusere på "det som er" aldri bidrar til lykke. Som Esther Hicks skriver i sin bok The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham, "For at ting skal endres, må du se dem slik du vil at de skal være i stedet for å fortsette å observere dem som de er."
"Men burde jeg ikke vite hva som skjer i verden? Bør jeg ikke være klar over hva som er?” kan du si. 
Som mange kloke lærere har lært, vokser det du fokuserer på, og du skaper din egen virkelighet ved det du retter oppmerksomheten din mot. "Det er så mye mer som går riktig i din verden enn galt," sier Esther Hicks. Så ta fokuset fra de negative nyhetene og rett fokuset ditt mot ting som får deg til å føle deg bra.
 
Lag din egen feed.
I dag bruker de fleste sosiale nettverk kunstig intelligens for å gi deg kontroll over innlegg og hvilke kanaler du vil se mest av. Bruk disse intelligente verktøyene for å hjelpe deg med å tilpasse feeden din og slette innleggene du vil se mindre av.
Gjør deretter en bevisst innsats for å finne kanaler og lærere som fremmer positivitet og deler gode nyheter og positive tanker (eller sett et positivt spinn på dårlige nyheter). På den måten, selv om du blar uendelig gjennom feeden din, vil du bare se ting og nyheter som får deg til å føle deg bra. Det handler ikke om å late som om dårlige ting ikke eksisterer, men om å avgjøre om å lese om det er verdt kostnaden for sunn fornuft og mentalt velvære. Som Tony Gaskins klokt sa: “Hvis du ikke kan gjøre noe med det, så la det gå. Ikke vær en fange for de tingene du ikke kan endre. "
Det er mange trinn du kan ta for å bruke sosiale medier mer oppmerksomt, slik at det øker din lykke, i stedet for å ta den bort. Hvis du bryr deg om din mentale helse og velvære, må du begynne å gi oppmerksomhet til mer positive tanker og begynne å skape livet ditt.
 
Stopp sosiale sammenligninger
 
Forskningen fra UBC Okanagan indikerer også hva som er viktigst for generell lykke, hvordan en person bruker sosiale medier. Hvis du sammenligner deg med andre mens du bruker sosiale medier, vil du føle deg mindre glad.
Kuren mot det er å endre holdningen din, øke selvtilliten din og begynne å fokusere på mer meningsfylte ting i livet ditt i stedet for tomme sammenligninger med andre mennesker. Slutt å følge Instagram eller andre sosiale mediekontoer til folk som viser frem sine fantastiske liv, for det er ikke ekte eller autentisk. Ingen har et perfekt liv, så godta deg selv slik du er og slutt å sammenligne deg selv med andre, enten det er på sosiale medier eller i det virkelige liv.
 
Start på ny
Noen ganger er det lettere å opprette helt ny konto og bare følge med på personer og nyhetene du vil se på, enn å bruke tid på å rydde opp i de gamle kontoene dine.