arbenfera juni 19, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Jesper Hjellen.

Det er vel ingen fasit svar på dette, mange prøver hardt og klarer det, mens andre satser alt de har på en modell som ender opp med fiasko. Der ute er det hundrevis av vlogere og “influencere” som ønsker å fortelle deg om en helt ny og unik sjanse. Hvis du gjør dette KOMMER, du til å tjene masse penger. De viser ofte til salgsperioder hvor penger bare flommer inn, men er det virkelig slik? Er det såpass enkelt å drive en velfungerende og suksessfull nettbutikk? I dette blogginnlegget skal jeg ta med deg inn i min verden, og hvordan det var for meg da jeg lanserte min aller første nettbutikk.

Unikhet

For min del handlet mye av planleggingen om å finne et produkt vi likte, men også et produkt vi kunne gjøre mye med på egen hånd. Jeg har lenge hatt en liten drøm om å starte opp en egen bedrift, og noe av det jeg kunne tenke meg aller mest har alltid vært å starte et eget klesmerke. Da vi fikk denne muligheten i Digital Markedsføringklassen på Høyskolen Kristiania, kunne jeg ikke si nei. Da var det å hoppe ut i det, med hodet først, og satse på det beste. Jeg var fast bestemt på å få lagd min egen kleskolleksjon

Det er her problemene starter. Hvis man prøver seg innenfor klesindustrien, vil man fort merke stor konkurranse. Det er ekstremt mange som prøver på de nøyaktig samme tingene. Derfor er det viktig med unikhet, man trenger å skape noe eget og unikt. Dette kan være veldig vanskelig, og selv om du kan komme langt uten dette, vil jeg tro dette er et av de viktigste delene, om du ønsker å etablere merkevaren din i folks hverdag. For oss handlet det om å finne noe vi syntes var kult, noe vi kunne stå bak, og noe som ikke alle andre gjør. På denne måten skapte vi merkevaren vår “IKON – by AJ”.

Når de fleste hører om dropshipping, og klessalg, er dette i form av en “get rich quick scheme”. Med dette menes det at mange influencere, vlogere og andre personligheter, lover at du skal bli rik så lenge du følger deres trinn. Samtidig er det mange av dem som ønsker at du betaler en viss sum for en bok eller et dokument, som er “veien til suksess”. Andre lover dette, dersom du følger dem, liker et bilde, tagger en venn, etc. Det finnes utallige måter de prøver å lokke deg på, og det er ingen av de som ikke ønsker å tjene mest penger selv. Dette er (dessverre) ikke tilfellet. Mange vil tro at det bare er å publisere noe, betale for litt reklame, og så selger det for flere hundretusen i løpet av en dag. Slik er det absolutt ikke. For de aller fleste der ute krever dette tid, penger og mye jobb. Man må undersøke, prøve og feile, og tilslutt med en god dose flaks, kan du kanskje ende opp med noe bra.

I og med at dette er noe som krever mye tid og hardt arbeid, er det derfor viktig at du bruker god tid på å planlegge. Finn et navn, få tak på et design, eller merk deg en vare du vil selge.