savlinkaur januar 9, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Corona har vært en tid som har vært svært utfordrende for meg som student. Det startet med at forelesningene ble gjort om til digitalt undervisning samtidig hvor jeg også ble permittert fra jobben min. Jeg var permittert fra jobben min i fire måneder, noe som var tøft men samtidig føler jeg meg veldig heldig som ikke måtte ha en lenger permittering fra jobben som mange andre.

Det startet med at jeg kom hjem fra en ferie i India på slutten av februar. Noen uker etter måtte mange reisende sitte i karantene, noe jeg ikke opplevde ettersom jeg kom tilbake på tide. Videre i mars var det lockdown hvor jeg ble permittert fra jobben og hadde all undervisning på nettet. På starten hørtes dette ganske gøy og enkelt ut å kunne ha forelesningen slikt. Der og da ble jeg veldig glad ettersom undervisningen ble lagt ut på Canvas, hvor jeg kan faktisk sitte og se på den flere ganger. Jeg slapp å stresse om morningen med å rekke bussen til en forelesning. Etter kort tid innså jeg hvor vanskelig det faktisk var, og hvordan jeg ikke kunne få nok hjelp digitalt som jeg kunne få fra læreren på skolen. Det å bli permittert fra jobben var tøft, men samtidig fikk jeg mer tid til studiene. Jeg hadde ingen jobb i en liten periode noe som fikk meg til å føle veldig slapp, og mangel på noe i livet.

Til høsten hadde vi kommet tilbake på skolen, og ting begynte å føles som normalt igjen. Jeg hadde begynt på jobb igjen og undervisningene var på skolen. Så fikk vi beskjed at undervisningen vil bli delt mellom hjemme forelesning og fysisk forelesning grunnet være corona. Jeg følte da at det vil bli bedre nå men det varte ikke lenge, før alle forelesningene ble gjort til hjemme undervisning. Jeg innså hvor vanskelig det var for meg å studere på denne måten, og hvor mye jeg slet med å konsentrere slikt. Jeg og mine venner begynte å lese mer sammen, oppsummere og diskutere til forelesningene. dette førte til mer engasjement til skolen og undervisningen noe som ga meg motivasjon til å gi mitt 100% igjen.

Tilslutt vil jeg si at jeg har lært mye under denne pandemien, som hvor viktig det er å ta vare på ting og forhold. Hvor jeg ikke får møtt mine slektninger eller venner som bor lenger unna. Jeg savner hvordan å ha en «normal» hverdag var og hvor jeg ikke trengte å jobbe med en munnbind på jobb i flere timer. Jeg håper ting blir normalt igjen, og vi står opp til en «vanlig dag».

-Savlin Kaur.