Sandrafarah98 mai 26, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Er det små funksjoner eller effekter du ønsker å ha på din nettbutikk hos Shopify men du vet ikke hvordan du skal få det til? Da vil jeg anbefale deg å hoppe inn i Shopify sin egen AppStore og søke der etter det du leter etter. Du kan nemlig finne mye der inne som vil gjøre nettbutikken din enda bedre. For min eksamensgruppe var dette en chat-funksjon, men du kan finne mye der inne som vil gjøre nettbutikken din enda bedre.

En chat-funksjon er en viktig funksjon for å sørge for opplevd kundeverdi. Chat er en av de mest brukte kommunikasjonsformene i dag, og det finnes på de fleste apper vi bruker i det daglige (Instagram, Facebook, Snapchat). Fordelen med dette er at det er en effektiv form for kommunikasjon. Det er svært brukervennlig og kunder kan i løpet av få minutter få svar på sin henvendelse.

  1. Trykk på Apper i menyen på venstre side inne på Shopify og trykk deretter på Besøk Shopify App Store.

2. Søk deretter på Shopify Chat i søkefeltet inne på Appstore.

3. Velg den grønne appen som heter Shopify App og trykk på add app.

4. Appen vil legge seg under “nettbutikk” i hovedmenyen. Her kan du gå inn og redigere fargen på ikonet og teksten du ønsker skal komme opp når du får besøkende på din nettside.

5. Når du lagrer vil Chat-funksjonen synes på din nettside! Vi ønsket å ha fargen grønn på vårt ikon slik at det passet til tema vårt.

6. For at du skal kunne bruke Chat-funksjonen må du laste ned Shopify Ping. Bare trykk på linken som du finner inne på Shopify Chat og last det ned gjennom linken! Dette er for at du skal kunne få varsler og svare dine kunder når du får meldinger på nettsiden. Det kan hende du må laste ned denne på Iphone. Da går du bare inn på Appstore på Iphonen din og søker på Shopify Ping.

7. Gå inn i appen og følg instruksjonene for å koble den til din Shopify-butikk. Nå er du klar for å raskt og enkelt kommunisere med dine kunder.

PS: Husk at du må deaktivere passordet på nettsiden din og lansere den før Chat-funksjonen vil fungere!

//Sandra Farah