kristian_ostlie april 8, 2018

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Karl Philip Lund publiserte i dag ett innlegg om hvor mye informasjon Google har på han. Det kan du lese her. I dette innlegget skal jeg vise deg hvordan du får tak i informasjonen Facebook, Google og LinkedIn har på deg.

Facebook

For å laste ned informasjonen din fra Facebook gjør du følgende:

 1. Logg inn på Facebook

  Innstillinger finner du nest nederst i menyen

 2. Gå inn i innstillinger
 3. Trykk på «Last ned en kopi av dine Facebook-data»

  Last ned en kopi av mine facebook-data er nederst på generelle kontoinnstillinger

 4. Trykk på «Start Mitt arkiv»

  Start Mitt arkiv

Jeg gjorde dette og ble (heldigvis) ikke like overrasket som jeg ble av Google. Hos Facebook får du en mappe som inneholder alt du har tatt for deg på Facebook. Totalt var min mappe på 635,9 GB, men Facebook brukte en liten time på å samle alt. Det er ikke store mappen, så noe er nok komprimert. Uansett interresant å se hvilken informasjon de har!

Slik ser mappen fra Facebook ut

Den nedlastede mappen er ikke like brukervennlig som Google sin, men den gir deg informasjonen du har etterspurt. Husker du for eksempel at du godkjente Facebook sin tilgang til kontaktlisten din når du lastet ned appen? Det husker Facebook og kontaktlisten din finner du blant den nedlastede informasjonen.

 

Google

Som Karl Philip skriver i sitt innlegg finner man ut hva Google vet om deg ved å gå til takeout.google.com. På siden får du mulighet til å ekskludere data du ikke vil laste ned. Det kan være smart hvis du laster ned data for ett spesifikt formål, slik at datamengden blir mindre. Jeg lastet ned alt. Det tok nesten tre timer fra jeg startet prosessen til jeg fikk mailen fra Google, noe som sier litt om mengden data de har. Slik får du tak i dataen:

 1. Gå til takeout.google.com
 2. Hvis du ikke er logget inn allerede, logg inn
 3. Velg hvilken data du vil ha lastet ned

  Velg hvilken info du vil ha fra Google

 4. Velg filtype, maks arkiv størrelse og leveringsmåte

  Velg filtype, maks arkiv størrelse og leveringsmåte

 5. Last ned informasjonen, eller les i nettleseren.

E-post fra Google

Google hadde 2,81 gigabyte med data på meg. Ikke alt for mye med andre ord, selv med tanke på at jeg har Android telefon og er aktiv bruker av flere tjenester fra Google. Kanskje det er noe de ikke viser meg? Det Google gjør veldig bra i forhold til Facebook er at du også har full tilgang på myactivity.google.com . Der fremstilles dataen enkelt og jeg anbefaler heller å lese direkte i nettleseren for brukervennligheten sin skyld.

 

LinkedIn

Prosessen for å finne ut hva LinkedIn vet om deg skiller seg fra Google og Facebook ved at du må oppgi passordet ditt før du får lastet ned noe. Det bidrar til å sikre at det faktisk er du som laster ned informasjonen. Slik får du lastet ned informasjon:

 1. Logg inn på LinkedIn
 2. Gå inn på «Innstillinger og Personvern»

  Innstillinger og personvern

 3. Trykk deg videre til «Personvern»

  Personvern

 4. Gå til seksjonen om «Hvordan LinkedIn bruker opplysningene dine»

  Hvordan bruker LinkedIn opplysningene dine

 5. Trykk på «Last ned dataene dine» og velg hva du vil laste ned

  Velg hvilken informasjon LinkedIn skal sende deg

 6. Oppgi passordet ditt

  Oppgi passord

Så tar det 24 timer før du får tilsendt ønsket informasjon fra LinkedIn. Når dette innlegget er skrevet venter jeg på data fra LinkedIn selv og vet derfor ikke hvordan dette blir presentert, men jeg antar at det blir presentert på en forståelig måte.

The post Hvordan få informasjonen Facebook, Google og LinkedIn har appeared first on Kristian Østlie.