Stine Larsen Strom februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette innlegget skal jeg skrive mer om hvordan jeg arbeider digitalt. Jeg vil gå inn på hvorfor jeg blogger, hvordan jeg bruker sosiale medier til å samarbeide med andre og hvilke digitale verktøy jeg bruker i hverdagen. Gjennom alle de årene jeg har brukt internett har jeg opprettet mange digitale profiler, og digitale verktøy blitt en stor del av min hverdag. Jeg bruker digitale verktøy i sammenheng med skole, jobb og på fritiden.

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Min blogg
Grunnen til at jeg har startet denne bloggen er fordi dette er en oppgave knyttet til kurset digital markedsføring, som jeg tar dette halvåret. Oppgaven var å opprette et domene, starte en blogg og oppdatere med ukentlige innlegg. Jeg syns det å skulle opprette en blogg var veldig skummelt. Jeg er i utgangspunktet en reservert person som ikke eksponerer mye av livet mitt på internett, og tenkte derfor at det å starte en blogg ville føre til mye oppmerksomhet. Heldigvis tok jeg feil, og det å blogge har vært en ny og lærerik opplevelse. Vi har fått ukentlige oppgaver som har faglig tilknytning, og har ikke vært nødt til å dele noe av vårt privatliv om vi ikke ønsker det.

I dag bruker jeg bloggen som en plattform for læring og øvelse. Gjennom å skrive blogg har jeg lært meg å skrive innlegg som er korte og presise, samt fått trent meg på å skrive bedre og finne gode og relevante kilder.

Når jeg skal skrive et blogginnlegg starter jeg alltid med å Google temaet vi har fått utdelt, for å se hva som er skrevet om det tidligere. Deretter trekker jeg ut noen få ting jeg mener det vil være interessant å skrive om, slik at jeg får laget underoverskrifter og får en oversikt over oppsettet av innlegget. Deretter starter jeg å skrive innlegget i et Word-dokument, slik at jeg får stavekontroll og er sikker på at alt blir lagret. Jeg leser kilder og finner bilder underveis som jeg skriver innlegget, slik at jeg ikke glemmer hvor jeg har funnet informasjonen fra. Til slutt limer jeg inn alt jeg har skrevet i WordPress, legger til bilder og publiserer.

Sosiale medier- for å samarbeide med andre
Sosiale medier er en stor del av hverdagen min både når det kommer til jobb, skole og fritid. Jeg bruker blant annet Snapchat, Instagram og Facebook for å holde med oppdatert på hva som skjer i omgangskretsen min og for å kommunisere med venner, familie og kjente. Facebook sin chattefunksjon Messenger bruker jeg også i jobb/skole-sammenheng for å kommunisere med kollegaer og klassekamerater.

Photo by Rahul Chakraborty on Unsplash

Digitale verktøy
Daglig bruker jeg mange digitale verktøy. Spesielt etter jeg begynte å studere har jeg oppdaget flere digitale verktøy som er med på å gjøre hverdagen litt lettere. Google er et verktøy jeg har brukt i mange år. Spesielt etter å ha startet bloggen min har det blitt enda mere brukt, Å gjennomføre kurset Google powersearch, som handler om å bli en bedre søker, har gjort at jeg lettere finner frem til det jeg leter etter.

Jeg bruker også mange av Google sine funksjoner. Blant annet bruker jeg Google Analytics til å holde meg oppdatert på trafikken jeg har på bloggen min. Google Docs er en funksjon fra Google som gjør at man kan samskrive med andre. Dette er noen jeg bruker mye i sammenheng med studiene, slik at jeg og de jeg jobber med har all tekst samlet på et sted og alle kan endre på innholdet.

Jeg har i mange år brukt One note og Word som et verktøy for notater. One note er et digitalt verktøy som fungerer som en digital notatblokk. Man kan lett dele inn notatene i forskjellige mapper, slik at man finner lett frem. Word brukes også flittig til alt jeg skal lever inn på skolen, til å skrive jobbsøknader eller når jeg skal skrive et blogginnlegg. Begge disse verktøyene kan lett deles med andre dersom man har funksjonen Onedrive, som gjør at alle dokumenter blir lagret i en sky og kan deles med andre bruker av Onedrive.

Jeg bruker også flere andre digitale verktøy i hverdagen som for eksempel Planday for timelister på jobb, Slack for kommunikasjon av viktig informasjon og mange andre digitale verktøy.

Håper du syns det var gøy å lese litt om mine digitale vaner!

– Stine Larsen Strøm