linnti februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hvordan jeg arbeider digitalt

I dette innlegget skal jeg skrive om hvordan min digitale
hverdag ser ut, hvorfor og hvordan jeg blogger, hvordan jeg bruker andre
digitale tjenester til å samarbeide og hvordan jeg finner relevant stoff.

Blogg

Først og fremst blogger jeg fordi jeg nå går digital markedsføring, der blogging er en del av kurset. Blogging generelt er veldig nytt for meg, da spesielt det å blogge om faglig informasjon. Jeg trodde det skulle bli mye vanskeligere å blogge enn det har vært, selv om det har vært krevende til tider, men vi får så god informasjon om hva vi skal blogge om at det går relativt greit for seg. Jeg føler ikke selve skrivingen er helt på topp noen ganger, men det er jo derfor vi har fått denne oppgaven om å blogge, for å lære.

Samarbeid

Når det kommer til digitale samarbeid, er Google Docs den
nettsiden jeg bruker mest. Dette bruker jeg ofte på gruppeeksamen slik at alles
arbeid samles på samme notat, og vi bruker det også til å ta notater i forelesning
i grupper på 2-3 stykker, noe som fungerer veldig fint da det er enkelt å finne
igjen informasjon når alt er samlet på et sted. Ellers på fritiden blir chat-funksjonen
på Snapchat mye brukt, i tillegg til Messenger.

Bildet hentet her

Andre sosiale medier

Jeg bruker sosiale medier hver eneste dag, og veldig ofte hver dag. På fritiden er Snapchat er den plattformen jeg bruker desidert mest, i tillegg til Instagram, Facebook og YouTube. Disse plattformene bruker jeg både for å følge med på andre, og for å dele selv. Skolerelatert benytter jeg mye av LinkedIn, OneNote, Word og lignende plattformer. Skolerelatert er LinkedIn veldig relevant, da det er den tjenesten arbeidsgivere og bedrifter lettest kan finne deg på.

Hvordan jeg finner relevant stoff

Jeg benytter meg ikke særlig av søkemotorer for å finne informasjon på fritiden, men skolerelatert er jeg en hyppig «Googler» og bruker det mange ganger daglig. Det varierer jo selvfølgelig hvilke sider jeg benytter meg av, da jeg velger den jeg føler er mest relevant uavhengig av nettside, men de sidene jeg dras mest mot er Store Norske leksikon, SSB, Aftenposten o.l.

– Linn-Therese Skistad