kristooid februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I dette blogginnlegget vil jeg fortelle litt mer om hvordan jeg jobber digitalt. Hvordan jeg jobber digitalt kan være så mangt, hvordan jeg blogger, hvordan jeg bruker digitale tjenester til å samarbeide med andre og hvordan jeg hele tiden finner nytt stoff å gruble over.

SoMe

Først og fremst bruker jeg «SoMe» eller også kalt sosiale medier. Under sosiale medier finner man eksempelvis Instagram, Twitter, Snapchat og Facebook. Det jeg i hovedsak bruker mine sosiale medier til er å kommunisere med, og komme i kontakt med mennesker. Dette kan være alt fra familie til venner til kjærester opp gjennom tiden.

Jeg må derimot ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt aktiv når det gjelder deling av innlegg og statuser på disse sosiale mediene. Delingen skjer stort sett på eksempelvis Snapchat eller Messenger, hvor jeg deler med venner, klassekamerater og familie. Her får jeg hele tiden, systematisk innhentet informasjon fra alle kanter, uten å egentlig tenke over det eller legge noen spesiell innsats i å faktisk lete. Grunnlaget mitt for denne påstanden er at hvis det er noe som skjer om det gjelder tragedier, nyvinnende teknologier eller andre ting, så får jeg nesten alltid først vite det via sosiale medier. Enten er det en av de jeg prater med som informerer meg, men de aller fleste gangene får jeg den nyeste og mest interessante informasjonen fra Twitter.

Linkedin

Siden jeg begynte på Høyskolen Kristiania har vi nærmest fått det inn med teskje at LINKEDIN er noe vi må ha. «Her bør dere lage dere en bruker, oppdatere alle innstillinger, og like og dele innlegg» lød det. Årsaken til dette er det enorme potensialet for nettverk man skaffer seg i forbindelse med Linkedin. Her kan du knytte kontakt med alle du kjenner, inkludert de du jobber med, andre elever og forelesere.

Via Linkedin har man også bedrifter som man kan følge, dette er alt fra store veletablerte bedrifter, til mindre, nye bedrifter som kan virke spennende. På grunn av denne bloggen vi har begynt å skrive i forbindelse med kurset, har jeg begynt å dele enkelte av innleggene mine på Linkedin. Etter jeg begynte med det har antall kontakter økt betraktelig, samtidig som antall besøkende på min bruker og interesse fra bedrifter som muligens ser etter en som meg i sin bedrift.

Linkedin gir deg altså utallige karrieremuligheter og kontakter som du senere kan få bruk for i arbeidslivet. Noe som anbefales da man gjennom kontakter kan skaffe seg drømmejobben.

Dette var altså litt om hvordan jeg som student jobber digitalt, og hvordan den digitale hverdagen til en gjennomsnittlig 22åring på Høyskolen Kristiania er.