Brage Tellebon februar 15, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Gjennom Januar og Februar har jeg begynt på bloggen min og skrevet flere innlegg om digital markedsføring og ting relatert til dette. Når jeg skal skrive nye innlegg gjør jeg det meste av arbeidet gjennom nettleseren min, Google Chrome. Google tilbyr en rekke verktøy som jeg bruker nesten hver dag. Jeg har alle dokumenter lagret på Google Drive, jeg bruker som oftest Google søk til å finne informasjon og kilder, og jeg har Google Analytics koblet opp mot bloggen min for å kunne se informasjon om siden min. 

Min arbeidsprosess

Prosessen min er enkel, jeg kladder i ett dokument, og skriver inn teksten i et annet. Jeg liker godt å jobbe på denne måten, da det gir meg oversikt over all informasjon jeg har funnet, og kan bruke det andre til å strukturere og formulere teksten. Det er også greit å ha alt lagret på ett sted slik at jeg kan hente det frem, samme hvor jeg er, på mobilen eller andre PCer. 

Men jeg bruker også andre programmer, til både skole og fritid. For eksempel har jeg Facebook og Snapchat som mine to mest brukte kommunikasjonsmetoder, samt Gmail og Facebooks Workplace for ting relatert til mitt arbeid i Studentunionen ved skolen.

Diigo og Zotero, studenters beste venner

Jeg har også tatt i bruk flere andre tjenester gjennom starten av dette semesteret som Diigo og Zotero. Diigo gir meg muligheten til å lagre all informasjon jeg finner på nett, artikler, utsnitt av sider og lignende, og lar meg sortere dette for å bedre kunne finne igjen informasjonen. Zotero er et program jeg anbefaler for absolutt alle studenter. Hvis du skal skrive oppgaver eller eksamener kan du bruke Zotero til å fylle inn kildene dine. Finn ISBN nummeret på boken din og lim den inn, Zotero har nå laget kilden for deg i dokumentet slik at du slipper å skrive inn dette for hver nye kilde. Du kan også bestemme hvilken stil den skal bruke, slik som Chicago-stilen vi bruker til kildehenvisning ved Høyskolen Kristiania.

Det å kunne jobbe digitalt gir meg frihet og en mulighet til å alltid kunne være “på”. Hvis jeg er i en eksamensperiode vil det alltid være en mulighet for meg til å skrive ned ideer og lignende, samme hvor jeg er så jeg ikke glemmer det. Og ikke minst, jeg har tilgang til uendelige mengder informasjon. Man må bare vite hvordan man skal finne den og hvordan man skal vite om den er relevant og til å stole på.

Hvis du har noen tips om bedre måter å jobbe på, gjerne legg igjen en kommentar 🙂