sara.dahlmann februar 18, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette semesteret har jeg valgt digital markedsføring som valgfag, dette gjorde jeg fordi jeg ønsket å fordype meg innen dette området. Dette mener jeg er veldig sentralt fremmover siden teknologien tar mere og mere over. I starten fikk vi beskjed om at vi skulle lage en blogg og i starten var jeg veldig skeptisk på dette men når etter noen innlegg ser jeg mere og mere relevansen til faget jeg fordyper meg. Og i dette innlegge skulle vi fokusere på hvordan man arbeider «digitalt» og da tenker jeg på sosiale medier i første omgang. 

Når jeg tenker på sosiale medier tenker jeg på appene, internett og tjenester som gjør det mulig for oss å skape et nettverket og det som tilrettelegger for deling på nett. Dette er funksjoner jeg vil påstå at alle bruker hver eneste dag, jeg gjør hvertfall dette. Denne bruken av sosiale medier vil jeg si at vokst ekstremt over årene og er funksjoner som brukt mere enn man selv egentlig tror. Og disse er med å ikke bare påvirke hverdagen til hver enkelt men også kan påvirke verden mer og mer over tid.

Hvordan arbeider jeg digitalt?

Hvis jeg skal se på hvordan jeg jobber digitalt så har jeg sett på de ulike programmene, tjenestene og appene jeg bruker i hverdagen min. De tjenestene jeg bruker mest er Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Linkedin men er også flere apper jeg bruker, men disse er de som blir brukt mest. Mens når jeg jobber faglig er det Google Docs, One note, og Canvas. 

Linkedin

Et parr år nå har jeg tatt i bruk funksjonen Linkedin men i starten var det litt tregt men nå etter denne appen ble fokusert mye på i forelesninger bruker jeg dette mye mere flittig. Denne appen er et sosialt nettverk som blir for det mest brukt i arbeidslivet. Det er som en digital CV der bedrifter kan kontakte privatpersoner hvis det er interesante. Jeg fant ut at det fantes Linkedin kurs men jeg fant heller ut at jeg ville lære dette på egen hånd og synes nå at jeg har ganske god kontroll på denne appen / funksjonen. Jeg fant ut ved å leke meg litt inne på siden hvordan jeg skulle lære meg og bruke denne på en mest effektiv måte og jo mer jeg holdt på inne på siden så tenkte jeg på hvordan jeg fremstår på sosiale medier, og hvordan tanker andre får av meg ved se profilen min. Så etter noen tips fra voksne har jeg prøvd å gjøre profilen min til å se så profesjonell ut som mulig. Jeg tenker mye på hva jeg deler på sosiale medier og hvertfall her inne. Jeg har lært at jeg må være litt kritisk til hva jeg legger ut på alt av sosiale medier for man vet aldri hvem som kan ende opp med å se det kan være alt fra venner til potensielle arbeidsgivere.

Hva med Google docs?

Dette er et verktøy jeg bruker mye i forbindelse med bacheloren jeg går. Dette er et program hvor man kan skrive på et dokument over nett og kan samkrive med andre. Dette er et program som har kommet veldig til nytte under eksamens tiden. Siden jeg ikke bor i Oslo og pendler har dette spart meg for mye tid når jeg har kunne skrevet gruppeeksamen hjemme samtidig som jeg skriver med grunnen. 

Det som er så kjekt med denne funksjonen er at man ser hva som blir skrevet mens det blir skrevet, og alt som blir gjort ser man samtidig som det skjer. Alt blir også lagret automatisk så man trenger ikke tenke på hvis man måtte klare å glemme å lagre noe. Jeg vil anbefale dette veldig for alle og en hver, en funksjon som funker godt til både privat, jobb og studie. 

Hvis jeg skal tenke på hvordan jeg jobber digitalt vil jeg påstå at den måten endrer seg hele tiden med tanke på at det stadig vekk er noe nytt som dukker opp eller er nye ting jeg arbeider med. Det som er så kjekt er at ting forandrer seg over hele verden og man kan følge med samtidig som det skjer. Det er jo på grunn av digitalisering, hadde vi ikke hatt det så tror jeg verden hadde sett helt annerledes ut