Mia Marie februar 13, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Dette blir det siste blogginnlegget fra første del av semesteret med Arne Krokan som foreleser, uten om refleksjons innlegget som kommer i morgen. Innlegget i dag blir også en form for refleksjon, hvordan jeg bruker digitale tjenester, hvordan jeg deler forskjellige innlegg og interesser.

Mine SoMe kanaler

Jeg har en del SoMe kanaler, men er ikke særlig aktiv på noen av de. De kanalene jeg har er Facebook, Instagram, Snapchat, Linkdin og selvfølgelig blogg. De tre førstnevnte er jeg ikke noe særlig aktiv på når det kommer til publisering, jeg er mer «tilbaketrukken». Det jeg bruker de kanalene til er å utforske, finne inspirasjon og holde kontakt med venner. På Linkdin deler jeg gjerne blogginnlegg og er generelt mer aktiv. Samme med bloggen, både og lese og publisere.

Min digitale profil

Alle mine kanaler og profiler er med på å bygge min egne digitale profil. Denne profilen er offentlig og kan være en fin mulighet å henvise til når man søker etter jobber. Det kommer selvfølgelig an på hva legger ut på de forskjellige kanalene, men unngår man å legge ut festbilder hver dag, vil man allerede ha et godt utgangspunkt. Bruker man kanalene sine riktig, deler og kommenterer ting som interesserer en, vil det kunne være en «vipper» for om drømmejobben er din eller ikke.

I faget digital markedsføring har vi, som i alle andre fag, faglige faddere. Hun ene kunne fortelle at ved å bruke sine plattformer flittig, dele blogginnlegg på Linkdin og sine interesser hjalp virkelig – hun endte opp med å få flere jobbtilbud og har til og med kapret seg fast jobb etter endt studie, via Linkdin. Dette viser bare hvor mye våre digitale profiler har å si.

Digital plattform – Google Docs

Tenkte å nevne en plattform jeg bruker så og si daglig. Google Docs er så smart, man oppretter et dokument. Dokumentet kan man enten holde for seg selv, eller dele med venner slik at de også kan redigere på dokumentet. Genialt hvis man har en flersvarsoppgave eller gruppeeksamen, alle kan sitte på hver sin PC i hvert sitt hjem og redigere. Fungerer helt perfekt om man også bare trenger et sted å skrive ned notater, alle docs blir lagret på din egen Google konto og kan hentes hvor enn du er.

Bilde tatt fra https://cmgventures.com/ultimate-guide-to-creating-blog-posts/google-apps-docs-logo/

Digitale tjenester er en perfekt måte å vise seg frem på, det kan være både positivt og negativt.

/Mia