Derya februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Blogg som digital læringsarbeid

Bloggen er en del av forelesningsplanen og det er en digital studieteknikk jeg benytter meg av for læring. Det er uten tvil en av de beste teknikkene jeg har vært borti for læring og forståelse. For det er ikke alltid man er like flink til å “huske” å finpusse eller gå gjennom notatene fra timen man nettopp har hatt. Men når man har frister å forholde seg til og når bloggen er en del av eksamen så blir det vanskeligere å skyve ting unna. For meg fungerer bloggen som en slags plattform for innleveringer. Skrivingen gjør at jeg får reflektert over gjennomgåtte temaer fra timen. Marianne Hagelia sier i boken Digital studieteknikk – hvordan lære i informasjonssamfunnet (2017) at “å skrive er å reflektere og å jobbe aktivt med det du ikke forstår. Gjennom refleksjon og arbeid vil forståelsen komme”.

Digitale tjenester til samarbeid

Google Docs og OneNote bruker jeg også mye i sammenheng med studiet. Gruppeoppgaver gjør jeg alltid på Google Docs. Det er et lett verktøy å bruke når man jobber med fler om en oppgave eller til felles notater. OneNote startet jeg ikke å bruke før i fjor. Før det brukte jeg Word til å notere. Selv om jeg egentlig alltid har foretrukket å skrive notater forhånd, er det lettere å notere på macen og lettere å finne frem til gamle notater.

Digitale pensumbøker

Det er faktisk første gang jeg noen gang har lest en digital bok. Der er jeg veldig “gammeldags” og foretrekker bøker på papir, enten det er pensumbøker eller vanlig lesebøker. Dette semesteret har jeg alle pensumbøkene på macen, altså e-bøker. Fordelen med det er at du slipper å drasse med deg tunge bøker hit og dit, det er billigere å kjøpe e-bok enn vanlig bok og man kan lettere søke etter ord man vil finne. Det er vel veldig smak og behag. Personlig foretrekker jeg fysiske papirbøker fordi jeg syns det er lettere, kanskje fordi det er det jeg er vant til å bruke.

Hentet fra: Unsplash
“Jeg vet ikke. Google det.”

De som kjenner meg vet at jeg er en (ekstrem) googler. Rett og slett fordi jeg googler ALT. Som person er jeg veldig nysgjerrig og jeg liker å “mate” hjernen med ny kunnskap. På Google finner jeg nyttig stoff til både det jeg lurer på som er skolerelatert, jobbrelatert eller livet ellers. Jeg vet jeg finner alt jeg lurer på, på Google, men man skal være kritisk til det man leser og finner. I mitt forrige innlegg har jeg blant annet skrevet om hvordan du kan bruke Google på en effektiv måte og bli mer digital kompetent.

Sosiale medier

Jeg bruker både Instagram, Snapchat og LinkedIn hver dag. Det er også disse plattformene jeg bruker for å dele ting med andre. Instagram og Snapchat brukes mest for å holde kontakten med venner og mest fordi det er tidsfordriv. Facebook bruker jeg kun i sammenheng med jobb og skole for å holde meg oppdatert og være inkludert. Eller så er det LinkedIn jeg ofte er innom. Også her finne jeg finner mye nytt og interessante stoff som både venner, bekjente og profiler jeg følger deler. Her deler også jeg ting, som blogginnleggene mine.

Hentet fra: Unsplash

/ Derya