Stine Larsen Strom mai 11, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei!

Vi har i forbindelse med valgemnet digital markedsføring opprette vår helt egne nettbutikk. Vi har jobbet med nettbutikken i drøyt to uker og er snart klare for lansering av byilenna.com. 

I prosessen har vi støtt på noen problemer underveis som vi har brukt litt tid på å løse. Et av problemene var hvordan vi skulle koble opp et domene til Shopify, slik at vi fikk det navnet vi ønsket på nettbutikken. Derfor har jeg laget en liten guide til hvordan du enkelt kan gjøre dette uten problemer.

Shopify – Logos Download

I dette innlegget skal jeg ta det igjennom:

  • Hvordan opprette et domene 
  • Hvordan registrer domenet i Shopify 
  • Hvordan du kobler domenet opp mot ShopifyWebhuset

Vi som nevnt brukt plattformen Shopify for å sette opp vår nettbutikk. Når man oppretter en bruker her å registrere navnet på nettbutikken, får du utdelt et domene via Shopify. Vårt var «byilenna-com.myshopify.com». Dette er et langt og upraktisk navn som vi ikke ville ha på vår nettbutikk. Vi ville hete «byilenna.com», og fant ut raskt ut av vi måtte kjøpe et eget domene for å kunne endre navnet. 

Velg domenehost

Vi ønsket å bruke minst mulig penger på å kjøpe domene og fikk tips av noen tidligere digital markedsførings studenter at Webhuset var billig og bra. Her koster et domene kun 7 kroner det første året. Det finnes også mange andre nettsider som tilbyr salg av domenenavn!

Skjermbilde fra Webhuset

Inne på Webhuset sine sider søker du enkelt på det domenenavnet du har lyst på, og dersom det er ledig kan du registrere deg og kjøpe navnet. Vi anbefaler å betale via bank ID for å få det billigst, men det går også an å betale via faktura. Da må du regne med et gebyr på ca 79kr. 

Hvordan registrere domenet i Shopify 

Gå inn på din Shopify side. I menybaren på venstre side trykker du på «nettbutikk», deretter «domene», så går du inn på «koble til eksisterende domene».

skjermbilde fra egen Shopifykonto

Når du har trykket deg inn på «koble til eksisterende domene» ser siden ut som bildet viser under. Der skriver du inn domenenavnet ditt, som i vårt tilfelle var «byilenna.com», også trykker du «neste». 

Skjermbilde fra egen Shopifykonto

Deretter er den bare å følge Shopify sin manual for hvordan du kan koble til domenet eller koble til domenet dersom du føler deg sikker på at oppkoblingen er gjort riktig. 

Det kan stå at det ikke er mulig å koble til domenet, det er enten fordi domenet ikke er ferdig registrert (dette kan ta opp til 24 timer) eller fordi du ikke har koblet domenet opp til Shopify på Webhuset. Det skal jeg vise deg hvordan man gjør nå!

Hvordan koble til Shopify på Webhuset (evt en annen domenehost)

Først må du logge deg inn på kundesenter siden, det er viktig at det er kundesentersiden slik for at du skal kunne koble til Shopify. Under ser du hvordan du logger inn!

Skjermbilde fra Webhuset

Deretter velger trykker du på DNS-menyen og velger «DNS-oppføringer». Det er denne siden du skal bruke til å koble opp domenet slik at det blir knyttet til Shopify.

Skjermbilde fra Webhuset

Slik ser DNS-siden ut: 

Skjermbilde fra Webhuset

Det eneste som skal endres på er «A» som står for «A-record» og «CNAME». Disse peker til Shopify og gjør at du kan koble til domente. Det er KUN disse som skal endres, det er viktig å huske på! 

Hvordan endre A-record 

For å kunne koble «A-record» til Shopify må denne oppføringen peke til Shopify sin IP-adresse. Denne skal stå på Shopify når du har forsøkt å koble opp domenet. Det er nødvendig IP-adresse som skal brukes. 

Skjermbilde fra Webhuset

Dette er fremgangsmåte for å endre «A-record»! 

1. Trykk på «+ny oppføring», og velg «A-record». 

Skjermbilde fra Webhuset

2. Bruk navnene som er registrert under oppføringen og registrer dem på nytt, bare at du skal bruke Shopify sin IP-adresse. Under ser du hvordan det skal se ut når du legger til en ny A-oppføring:

Skjermbilde fra Wehuset

3. Trykk opprett. Når du har gjort dette, kan du slette den gamle oppføringen som peker tilbake på Webuhuset. Alle A-oppføringene skal endres på samme måte. Slik skal det se ut når du har lagt til nye oppføringer og slettet de gamle (bare med ditt domenenavn, så klart!): 

Skjermbilde fra Webhuset

Når du har endret alle A-oppføringene kan du gå over til å endre CNAME. 

Hvordan endre CNAME 

For å kunne nedre CNAME må disse oppføringene peke til «shops.myshopify.com».

Dette er fremgangsmåten for å endre «CNAME». 

1. Trykk på «ny oppføring» og velg «CNAME»

Skjermbilde fra Webhuset

2. Bruk navnene som er registrert under oppføringen og registrer dem på nytt, bare at du nå skal bruke «shops.myshopify.com». Under ser du hvordan det skal se ut når du legger til en ny CNAME-oppføring: 

Skjermbilde fra Webhuset
Skjermbilde fra Webhuset

3. Trykk opprett. Når du har gjort dette, kan du slette den gamle oppføringen som peker tilbake på Webuhuset. Alle CNAME-oppføringene skal endres på samme måte. Slik skal det se ut når du har lagt til nye oppføringer og slettet de gamle (bare med ditt domenenavn, så klart!): 

Skjermbilde fra Webhuset

Slik bør DNS-oppføringer se ut når du er ferdig med denne prosessen: 

Skjermbilde fra Webhuset

Du må vente til domente ditt er aktivt før du kan fullføre i prosessen i Shopify. Dersom domenet er aktivt klikker du deg bare tilbake til der du startet registreringen av domenet i Shopify, og trykker «fullfør tilkobling». Dersom alt er gjort som det skal, vil du nå ha ønsket navn på din nettbutikk. 

Håper jeg klarte å gjøre prosessen litt enklere for deg, og at du likte innlegget! 

Sjekk gjerne ut vår nettbutikk byilenna.com

Lykke til med prosessen!!