Henriette Gulvik January 11, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Hei! Som dere kanskje har lest om meg (trykk dere inn øverst til høyre på siden) skal denne bloggen handle om digital markedsføring og mine tanker og meninger rundt nettopp dette.

På mandag var det klart for første skoledag for dette semesteret. Jeg må si jeg var spent på å starte opp med valgfaget Digital markedsføring, med helt ny klasse og nye forelesere. Det gikk over all forventing og jeg er spent på å lære mer om digitaliseringen vi står ovenfor og hvor mye teknologien kommer til å endre seg fremover. Den første delen av semesteret skal vi ha Arne Krokan som foreleser i Digital økonomi og forretningsmodeller. Det var veldig interessant å få et perspektiv på hvor mye det digitale og teknologiske har forandret seg på kun de ti siste årene. Visste dere at for ti år siden så fantes ikke Snapchat, Instagram, Bitcoin og ikke engang App store? Det overrasket meg litt, da jeg ikke har tenkt noe særlig over dette. Det har skjedd mye de siste årene som man ikke går å tenker over, man trykker seg inn på mobilen og vipps så er det nye tjenester man tester ut. Vi lever i en konstant endring, og med det er vi nødt til å følge endringenes takt.

Vi fikk også et innsyn på dette med kunstig intelligens, altså roboter. Roboter som erstatter mennesker på arbeidsplassen, det vil selvsagt effektivisere og kutte kostnader, men det blir så langt derifra like personlig. Tenk deg at du kommer på intervju, og der møter du en robot som skal holde intervjuet, noe som allerede har blitt innført i enkelte firmaer. Selv synes jeg det er lite personlig og får en liten Black Mirror vibbe over det hele. Vi lever i en tid der digitaliseringen endres konstant, og vi må kontinuerlig endre oss i takt med ny kompetanse. Selv er jeg sikker på at kunstig intelligens kommer til å ta over mange arbeidsplasser, men vi kan ikke la det ta over absolutt alt, vi mennesker trenger å snakke med hverandre.

Det blir spennende å se hvor mye som kommer til å endre seg de ti neste årene, bare tenk dere at flere roboter har tatt over flere arbeidsplasser, vi kan 3D printe mennskelige organer og store hus. Jeg er sikker på at det er mye som kommer til å endre seg de ti neste årene.. Kanskje vi ikke trenger en fysisk mobil i hånda lenger da vi kan bruke linser som gir oss samme funksjon som en mobiltelefon? Hvem vet, jeg er hvertfall spent på fremtiden.

/Henriette Gulvik