heddawetter april 30, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I valg emnet Digital Markedsføring har våre forelesere satt et stort fokus på å gi oss ulike tidligere elver som kan dele deres erfaringer, og opplevelser etter faget. I den første forelesningen i vårt nye tema med Karl Philip Lund fikk vi et foredrag av Julie Melby Foss, som nå er en operativ markeds assistend hos Inevo.

I hennes foredrag tok hun oss med ulike steg hvordan vi kan kapre drømmejobben ved hjelp av Linkedin. Dette er min inspirasjon mitt blogginnlegg.

Hva er Linkedin

Linkedin er en plattform som gir gode muligheter for å dele faglige resonnement, utlyse stillinger, samt bygge en digital CV. Plattformen er en mulighet til å vise hva man kan og hva man kan tilby ulike fremtidige arbeidsgivere. Profilen man lager på Linked, er den som blir vist rundt i arbeidsmarkedet, derfor er det viktig å lage en suksessfull profil.

Næringsforeningen Haugalandet | LinkedIn-skepsis blant norske ...
CC:https://nforeningen.no/linkedin-skepsis-blant-norske-sjefer/

Første steg- optimaliser profilen din

I et jobb intervju er det alltid viktig med et første inntrykk, dette forandres ikke på nettet. Et god første inntrykk er viktig for når du lager en linkedin profil, dette kan for eksempel legge ut noe som viser hvem du er, hva du står for som gjør profilen din utfylt.

Å ha et bra profilbilde er en måte ved å optimalisere profilen din, det er da viktig å ha et profilbilde som viser frem deg godt, det er et naturlig bilde som viser deg helt frem.

Ved å oppdatere kontakt infomasjonen din, din arbeids situasjon om det forandres, vil du gi ut riktig informasjon som gjøre det lettere for arbeidsgivere å kontakte deg, men viser også at du er aktiv inne på linkedin å byr deg om din presentasjon til jobb markedet.

I linkedin, kan du legge inn utdanningen din, jobb erfaringer og ferdighetene dine. Det er valgfritt om man velger å legge ut disse punktene, men ved å fylle ut disse punkene vil du lage en sterk profil å du vil vise ulik sider av deg som fremtidige arbeidsgivere vil vite.

Andre steg- bygge en godt nettverk

Etter man har optimalisert profilen sin er det neste steget å bygge et godt nettverk inne på plattformen. Da er det tre spørsmål du kan spørre deg selv, når du skal bygge nettverket ditt.

Hvem skal jeg ha i mitt nettverk? Her må du finne ut av hvilke ulike personer og egenskaper vil du ha linket til ditt nettverk. Hva kan de eventuelt gjøre for deg i fremtiden.

Hva interesser de seg for? Når man har fått opp nettverket sitt, er det lurt å sette en interesse i de ulike personene du har i ditt nettverk, hva er de interesserte for? Har de samme interesser deg? Dette er alle fordeler å kunne, og om man har mange i samme nettverk som interesserer seg for det samme er det mer sannsynlig å finne aktive arbeidsplasser.

Hvordan kan du hjelpe dem? Hva kan du tilby de som er i ditt nettverk, nettverket du har bygget ofte er ut av hva du ser etter i en arbeidsplass, men hva kan du tilby dem? Kan du gi noe de ønsker.

CC:https://sunnidrett.no/vare-aktiviteter/faglig-nettverk/

Steg tre- produser og bli sett

I foredraget til Julie Melby Foss fortalte hun at Hele 94% av alle brukere av plattformen deler ikke innhold aktivt, som vil si at det er mye rom som kan fylles av deg å dine tanker.

Man kan holde plattformen aktiv ved å dele artikler du liker, dele skole oppgaver du har skrevet, dele blogginnlegg. Ved at du publiserer ulike interesser eller dine arbeids viser du mer til arbeidsmarked om hvem du er. Ved å vise hvem du er er bare en positiv faktor, selv om det kan være ubehagelig. Når en arbeidsgiver ser alle sider av deg er det lettere for dem og deg til å finne den beste arbeidsplassen.

-Hedda Wetter