Christineengebretsen februar 14, 2020

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Min blogg
Hvorfor blogger jeg? Dette er jo ganske enkelt fordi det er en stor del av faget Digital Markedsføring som jeg har valgt dette semesteret og at det er noe vi må gjøre. Men dette visste jeg på forhånd før vi skulle velge valgfag og det var noe jeg syns virket interessant og lærerikt. For meg er det spennende å lese andres blogger og hvordan de har løst oppgavene vi har fått utdelt. Det å skrive blogg er en kreativ måte å formidle det man har lært i timene og det er en fin måte å utfordre seg selv på.

Når det gjelder hvordan jeg blogger, så føler jeg selv at jeg enda prøver å finne «min måte» å gjøre det på. Jeg prøver å holde meg saklig, finne gode artikler og fakta som jeg kan bygge innleggene mine på samt bilder som passer inn. Jeg prøver å ha en grei lengde på innleggene, men samtidig ha informasjon som er relevant og ikke legge inn masse unødvendig kun for å fylle ut plassen. På dette punktet føler jeg selv at jeg har en god del å gå på. Jeg kan bli flinkere til å ikke utsette blogginnleggene til siste dagen, hvor det kan gå litt fort unna og det ikke blir like godt som jeg selv ønsker. Dette er noe jeg ønsker å forbedre videre i semesteret!

Digitale tjenester i hverdagen
Jeg vil påstå at relativt mye av min hverdag foregår gjennom digitale tjenester. Når jeg kommuniserer med venner og familie er det gjerne gjennom Facebook eller Snapchat, og det er ofte jeg velger det istedenfor å sende en melding. Gjennom appen Instagram får jeg oppdatert meg på hva venner og bekjente driver med og jeg syns det er gøy å følge forskjellige kontoer for å få inspirasjon selv.

Skoletjenester
På skolen bruker vi blant annet Canvas, Facebook, Twitter og LinkDin som plattformer. Der blir det lagt ut informasjon, powerpointer og oppgaver som det er lett å følge med på og det er fint å ha alt på et sted. Når vi jobber med eksamen bruker vi ofte Google Docs til å skrive notater og det er et fint verktøy når man jobber sammen med flere. Her kan alle legge inn det de selv har skrevet uten at man trenger å møtes for å samle informasjonen på et sted.


Bildet her.

Ellers i hverdagen er jeg innom VG og Fredrikstad Blad for å holde meg oppdatert på nyheter og det som foregår rundt i verden og i min hjemby. Mens når jeg skal ut og bruke kollektivt, bruker jeg appen Ruter både for å kjøpe billett og for å sjekke de ulike tidene når bussen går, samt hva som er raskest for meg for å komme meg dit jeg skal. Jeg bruker også smartklokke når jeg er på trening eller når jeg er i aktivitet for å monitorere og overvåke hverdagsaktiviteten.

Alt i alt kan jeg egentlig konkludere med at store deler av min hverdag foregår gjennom digitale tjenester. Jeg er nesten avhengig av disse tjeneste for å få hverdagen til å gå rundt og til å holde meg oppdatert på det som skjer, enten om det gjelder skole, venner eller nyheter.