Anex98 april 12, 2021

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

Innledning

På forrige blogg innlegg skrev jeg om OKR, og hvordan det fungerer med hjelp av konkrete eksempler. OKR er en modell som gjør det enklere å samarbeide med teamet eller gruppen som er utdelt. Bedrifter som ønsker å implementere OKR i sinn virksomhet vil ha et problem på startsfasen av å sette opp en OKR, derfor er det viktig for at bedrifter som vil implementere OKR i sinn virksomhet å ha en mentor for at bedriften skal komme i gang i den korrekte retningen ved å starte en OKR. I dette blogg innlegget skal jeg forklare viktigheten av å ha en mentor, ved å se hva mentor er, hvorfor bruke en mentor og hvordan skaffe en mentor.

Hva er en mentor?

En mentor blir definert i USA som en person med stor erfaring, kunnskap og vitenskap som forplikter seg til å bidra å skape karrieremuligheter og karriere støtte til personen som oppsøker, og har fokus på mentorskapet. I følge England blir mentor fokusert på som en guide veileder og Coach. En mentor vil veilede personen som oppsøker en mentor i en positiv retning ved kunnskapen og erfaringen mentoren har, vanligvis har mentor god sans for menneskelig interaksjon, tålmodighet, karisma, ansvarsdyktige og erfaring/kunnskap i et område der hvor mentoren blir oppsøkt. Eksempler på mentorer kan være en student som får veiledning av tidligere studenter, eller en person som vil starte sin egen virksomhet som får veiledning av en person suksessfull egen virksomhet i samme område. 

Hvorfor er det viktig med en mentor?

Nå som vi vet hva en mentor er og kan tilby til personen eller selskapet som oppsøker en bedrift, så kan vi se på hvorfor det er viktig med en Mentor. Vanligvis når noen oppsøker en mentor så er målet å lærer av erfaringen og kunnskapen mentoren har, når vi snakker om erfaring så er det mentorens positive og negative opplevelser, hvilke feil mentoren har gjort og hvordan løste mentoren feilene er det hovedsakelig det man ønsker primært å lære, sånn at man kan unngå feil, og ta de riktige valgene. Mentoren har ‘’vært der og gjort det’’ så det er en viktig å ta nytte av hele erfaringen til mentoren.

Mentoren vil forstå hva man sliter med, og frustrasjonen man kan ha dersom en situasjon oppstår siden mentoren har vært i samme situasjon før. Mentoren vil forstå følelsene man kan få, men være vil være rettfrem med hvordan situasjon er i virkeligheten, og vil ikke behandle situasjonen basert på personlige følelser. Mentoren vil være en tredje parti som vil gi informasjon, og kunnskap som personen trenger selv om det er ukomfortabelt, det vil gi personen eller selskapet den informasjonen man trenger, og ikke informasjon for å tilfredsstille følelsene til den som oppsøkte mentoren.

Det er flere grunne til hvorfor det er viktig med en mentor, hovedsakelig så hjelper mentoren å veilede den som søker etter støtte eller hjelp for å akselerere