Danielfjeldheim mars 21, 2019

Innlegget leses best på den opprinnelige studentbloggen

I en eksamen vi fikk utdelt for en drøy måned siden var oppgaven at vi skulle lansere nettbutikk. Da vi fikk eksamen var det mange ideer i hodet, og den første ideen vi valgte viste seg å være for komplisert til å gjennomføre så vi falt på konseptet Oslo Archives. Konseptet går ut på å samle inn high-end og vintage klær for å deretter selge det på vår plattform.

En del av eksamen var at alle grupper skulle bruke målsettingen OKR (Objective and key results). Disse målene ble hva vi skulle jobbe oss mot som gruppe, og det var enkelt å sette resultatene opp i mot målene. Vi skulle også oppdatere målene hver uke, etter hvor langt vi hadde kommet på de. Målene oppdateres opp til 10, der da 9/10 er ganske nære målene.

Målene vi satt var som følger:

Objective: Lansere en nettbutikk og produkter for salg innen 20. mars
med mål om å gjennomføre salg.

KR1: Finne og skaffe til veie 20 produkter for salg innen 20 mars

KR2: Opprette en Facebook bedriftsside for nettbutikken innen 12 mars

KR3: Opprette en Facebook-kampanje og konvertere en kunde til et salg innen 22. mars.

Nettsiden ble satt opp i Shopify. Vi alle satt oss inn i hvordan det fungerte, deretter tok vi for oss hvordan vi kunne tenke at nettsiden skulle se ut. Vi gikk for et mer minimalistisk utseende, der det skal være enkelt å vite at klærne kommer i «drops» og det skal være produktene som er i fokus.

På nettsiden har vi implementert blant annet Google Analytics og Mailchimp. Og vi har aktivt tatt i bruk Mailchimp til å sende ut e-poster. Konseptet bygger seg rundt «drops», der det blir lagt ut bulker med klær i en gitt tidsperiode. På nettsiden kan folk melde seg opp med e-post for å få en sniktitt på sortimentet før alle andre, samt at man vil få varsel før droppet. Vi har nå i skrivende stund 85 subscribers.

Hvordan det ser ut på nettsiden.

For å skape bedre sortiment og for å skape mer oppmerksomhet rundt siden skaffet vi oss en samarbeidspartner, vi opprettet et arrangement på Facebook og inviterte alle bekjente til siden. Arrangementet skulle være for det første «droppet». I arrangementet la vi til informasjon om hvordan sortiment en kunne forvente seg, samt tid om når dette ble tilgjengelig.

Hvordan vi skapte mer trafikk

For å skape mer trafikk opprettet vi Facebook annonser i Ads Manager. Vi opprettet en annonse på rekkevidde, og den andre på konverteringer. Vi la inn interesser for de vi tenkte kunne være relevant for vår nettside. Etter annonsen var avsluttet hadde vi en rekkevidde på ca 40 000 personer. Samt at vi hadde fått flere svar på arrangementet vi hadde opprettet.

Det ble blant annet laget en sak i Ehandel og Melkoghonning. Etter det ble skrevet på sidene, kunne vi se i Google Analytics at det var en del trafikk på nettsiden som hadde kommet fra sidene, samt at vi fikk flere som skrev seg opp på e-post listen.

Gjennomføring

Før lansering tok vi bilder av alle produkter og gjennomførte betatester, der kjøpsprosessen gikk knirkefritt. Dagen etterpå lanserte vi produktene. Vi hadde allerede lagt inn alle produktene på forhånd, så det gjensto bare og gjøre de tilgjengelige på nettsiden. Noen dager senere lanserte vi produktene og det gikk bra.